Kõhulahtisuse korral aitab ingver 10 Mär

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Ingver – mitmeaastane, pea kahemeetriseks kasvav troopiline taim, mida läbi ajaloo on kasutatud ravimina, on viimasel ajal end tuntuks teinud populaarse maitseainena. Kuigi tee mee ja kuuma ingveriga aitab hästi esimeste külmetusnähtude korral, ei tasu unustada ka ingveri teisi raviomadusi. China Medical University’s Taiwanis läbi viidud uurimus kinnitas, et ingver on väga hea abivahend kõhulahtisuse korral ning selle ennetamiseks, kirjutab svd.se.

Kuna inimesed muutuvad antibiootikumide vastu üha immuunsemaks, tuleb tagasi pöörduda vanade ravivõtete poole, milleks on tavaline ingver. Esimest korda esitleti uuringu tulemusi, mis kinnitasid ingveri toimeainet, ajakirjas Journal of Agricultural and Food Chemistry. Teadlaste andmetel on ingver odav ja kergesti kättesaadav alternatiiv kallitele ravimitele kõhulahtisuse raviks, mille on põhjustanud kolibakter. Kolibakter on ka tavalise turistide diarröa põhjuseks.

Ingver on tuntud suure antioksüdantide ja gingerooli sisalduse poolest, mis aitab hästi nii reisimisest kui rasedusest põhjustatud iivelduse ja halva enesetunde vastu. Lisaks saab siia ritta lisada nüüd kõhulahtisuse, kirjutab uuringu peamine autor Jaw-Chyun Chen.

Uuringu tulemus näitab, et ingverit saab kasutada kolmandas maailmas levinud kolibakteri põhjustatud diarröa ennetamiseks. Igal aastal sureb selle tõttu kolmandas maailmas 380 000 inimest, kelle jaoks ka kallim ravim oleks kättesaamatu.

Rasedatel soovitatakse ingveri liigtarbimisega siiski piiri pidada, kuna ingver võib mõjutada emaka muskleid.

Ingveriga seotud ütlused ja uskumused:

  • Kui rasedad söövad liiga palju ingverit, on oht, et sündivad lapsel on käel kuus sõrme.
  • Ingver hoiab eemale inimsööjatest tiigrid.
  • Ingver tõstab potentsi ja annab pikaajalise elu.
loe ja kommenteeri