Lame kõht 24 tunniga! 28 Jaan

Pidu ootab, kuid punnis kõht ei jäta kleidis just kõige paremat muljet? Piisab vaid 24 tunnist, et kõht oleks lamedam ning enesetunne parem.

 

1.   Tarbi kaaliumirikkaid toiduaineid!

Banaanid, avokaadod ja mandlid sisaldavad rikkalikult kaaliumi, mineraali, mis reguleerib keha vedelikutasakaalu. Kaaliumirikas toidukord aitab kehal talletada vaid hädavajaliku vedeliku. Nii väldid punnis kõhtu. Mineraal on kasulik ka lihastele ning jätab mulje, et need on tugevamad.

2.       Eelista gaasita vett!

Vesi aitab kehal vabaneda vedeliku kogumisest. Joo vähemalt 8 klaasi vett päevas. Kui treenid ja higistad palju, siis veelgi rohkem. Vesi aitab seedida ja päästab keha täis soolestikust. Viimane tekitab punnkõhu efekti. Väldi aga gaasilist vett, sest selle mõju on vastupidine, sest tekitab kehas gaase.

3.       Söö troopilisi puuvilju!

Ananass sisaldab ensüümi bromeliin, mis aitab toitu seedida ning  kergendab seedeprotsessi. Papaial on samasugune toime. Tulemuseks saledam keha ning peenem piht. Kiivis ja viigimarjaski leidub nimetatud ensüüme. Nii et puuviljasalatit valmistama.

4.       Kohtu sõbraga!

Ingver on kõhu parim sõber. See maitsetest tulvil juur rahustab kõhtu, vähendab gaaside hulka soolestikus, stimuleerib lisaks ainevahetust ning seedimist.

5.       Joo teed!

Tass teed teeb kõhu lamedamaks. Piparmünditee aitab sooltel rahuneda, võttes maha pinge, mis muidu võib tekitada kõhukinnisust ning -gaase. Sarnast mõju avaldab ka kummelitee. Roheline tee viib kehast liigse vedeliku välja. Seda võib juua nii soojalt kui külmalt paari sidruniviiluga.

6.       Võta kurk silmadelt!

Paistetuse alandamiseks ning silmade rahustamiseks on kurgiviilude kasutamine järeleproovitud nipp. Samamoodi mõjub see tegelikult ka seespidiselt. Aitab punnkõhtu  vähendada, sest väljutab vedelikku.

Lisasoovitusena võiks katsetada joogat, mis avaldab ka kiiret mõju. Liikumise abil stimuleeritakse soolestikku. Ülakeha pööramist nõudvaid harjutusi tehes stimuleerid siseorganeid ning seedimist.

7.       Väldi halbu harjumusi ja „paisutavaid“ toite!

Närimiskumm tekitab sooltes õhku, mis võib põhjustada punnis kõhu. Sama efekt on klaaskompvekkide imemisel ning suitsetamisel. Seepärast loobu neist.

 

Ka mõned toidud tekitavad rohkem kõhugaase, mille tulemusena on kõht gaase täis. Kapsas, lillkapsas, brüsselikapsas ja hernes, oad ja sibul on tuntud gaasitekitajad.

Keha paneb vedelikku kinni hoidma ka sool, mis tekitab paistes oleku. Ära soola toitu üle ning ära unusta, et sojakaste, valmistoidud, purgisupid ja kastmed sisaldavad sageli palju soola.

 

Allikas: Aftonbladet.se

loe ja kommenteeri