Meeste tervis sõltub vööümbermõõdust 13 Jul

Ameerika Dieedi Ühingu (American Dietetic Association) väitel ootab mehi, kes jälgivad oma taljeümbermõõtu ning vajadusel võtavad vööpiirkonnast lisakilosid maha, parem tervis.

„Nii nagu on oluline teada oma vererõhku, kaalu, kolesterooli- ja veresuhkru taset, peavad mehed teadma oma vööümbermõõtu. Seega, mehed, haarake mõõdulint!“ kutsub Ameerika Dieedi Ühingu pressiteates üles toitumisteadlane Jim White.

Eksperdid hoiatavad, et keskmise mehe jaoks on vööümbermõõt saja sentimeetri ringis nö. „ohtlik tsoon“.

Rasvavoldid kõhu ümbruses on ohtlikumad, sest tõstavad diabeedi, südamehaiguste ning vähki haigestumise riski meeste seas. Siseorganite piirkonnas paiknevat rasva nimetatakse sisikonna rasvaks.

Talje korrektne mõõtmine käib nii: aseta mõõdulint palja keha peale, taljeümbermõõtu mõõdetakse nabast veidi kõrgemalt, kohas, kus torso on kõige kitsam. Mõõdulinti ei tohi hoida liiga pingul ega liiga lõdvalt, jagab White soovitusi.

„Meeste vööümbermõõtu aitavad kontrolli all hoida paremad söömisharjumused, madal stress, füüsiline aktiivsus ning vähemalt 7-9 tundi und päevas,“ annab Ameerika Dieedi Ühingu esindaja Manuel Villacorta meestele nõu.

Villacorta soovitab meestel vähendada toiduportsjone, tarbida vähem alkoholi ning teha regulaarselt trenni.

Allikas: news.health.com

loe ja kommenteeri