Mida laiem naeratus, seda pikem elu 07 Jul

Foto: Erakogu

Foto: Erakogu

Fotol olevate naeratuste uurimine on andnud palju huvitavaid avastusi meie tuleviku käitumise ning elukvaliteedi kohta. Hiljuti viisid ameerika teadlased läbi uue uuringu, mille käigus analüüsisid fotosid vanast pesapalliregistrist.
Kõik uuringus osalenud mängijad (kokku 230), alustasid oma professionaalset pesapalli karjääri enne 1950. aastat.

Mängijate portreefotosid suurendati ning jagati 3 kategooriasse: ilma naeratuseta, väikese naeratusega, suure naeratusega. Seejärel võrreldi tulemusi mängijate suremuse statistikaga aastatel 2006-2009, lisaks arvestati ka teiste faktoritega, mis mõjutavad eluea pikkust nagu KMI, karjääri pikkus, haridus jne.

Kes fotodel ei naeratanud, nende keskmine eluiga oli 72,9 aastat. Neil, kel oli väike naeratus, oli eluiga 75 aastat ning laialt naeratavad mängijad elasid keskmiselt 79,9 aasta vanuseks.

Uuringu teostajate arvates ei ole tegemist mingi psühholoogilise väljamõeldisega, sest positiivseid tundeid ja mõtlemist on korduvalt seostatud füüsilise ja psüühilise heaoluga ning see uuring tõestab täiendavalt, kui oluline on positiivne mõtlemine ning rõõmus olek. Ehk ongi eestlaste eluiga nii lühike just pessimismi ning negatiivse ellusuhtumise pärast?

Uurijad tunnistasid küll, et kahjuks ei ole teada, kas mängijatel soovitati fotografeerimise hetkel naeratada või mitte. Kuid lai naeratus on nende arvates tugevamaks indikatsiooniks õnnetundest kui tagasihoidlik naeratus.

Allikas: www.nyttigt.eu

loe ja kommenteeri