Moodne mantra: toidust, treenigust ja tervemast elust 23 Mai

On fakt, et tänapäeval on paljud inimesed muutunud terviseteadlikuks, kuid paljude jaoks on tervis ja füüsiline vorm alles teisejärgulised. Ometi peaksime kõik, siin kiiresti muutuvas ilmas, kus mõnikord ei ole aega isegi toitu alla kugistada, oma tervise eest hoolitsemisest oma elu sättimist alustama. 

Mõistagi elab pika ja õnneliku elu pigem heas kui halvas füüsilises vormis inimene. Kas see on sinu puhul kindlustatud?

Mis on siis see HEA VORM? Et inimene oleks füüsiliselt heas vormis, on meist igaühel vaja leida toimiv kombinatsioon toitumisest ja liikumisest. Nii seame me ise oma kehale ja elule Heas füüsilises vormis keha õpib ise pingeolukordadega toime tulema ning hoiab ka haigused eemal.

Sellised lihtsad tegevused nagu tervislike toitumisharjumuste sisseharjutamine, 35-minutiline treening ja hoolikas isiklik hügieen annavad parema enesetunde ning pikendavad eluiga.

Hea vormi püsimiseks on treeningu kõrval oluline osa ka toitumisel. Tervislik menüü peaks sisaldama vähemalt 8-9 portsjonit värskeid puu- ja aedvilju, millest üks peaks koosnema ainult rohelistest aedviljadest.

Rohkem tähelepanu tuleks pöörata täisterajahule, täisteratoodetele, kaunviljadele ja idanditele. Rasvata piima ja piimatooteid, tailiha (punane), kala, linnuliha (valge) ja mune tuleks tarbida mõõdukalt. Rafineeritud jahu, töödeldud, pakitud/konserv- ja rämpstoite, kooke, kondiitritooteid, maiustusi, šokolaade, gaseeritud, koola- ja karastusjooke tuleks vältida nii palju kui võimalik.

Igapäevane 35-40-minutiline treening koos tasakaalustatud toitumisega aitab püsida heas vormis. Mõnedel inimestel on tohutult aega, et sõpradega välja minna, teleka ette naelutuda või lihtsalt telefoniga lobiseda, kuid treenimiseks on nad liiga hõivatud - selle vältimiseks suudavad nad leida tuhandeid põhjuseid.

Piisav füüsiline koormus aitab toime tulla depressiooni, stressi ja ärevusega, muudab tähelepanelikumaks ja terasemaks, suurendab keskendumisvõimet ja vähendab ohtu haigestuda erinevatesse haigustesse nagu südamehaigused, rasvumine, diabeet ja kõrge vererõhk. Veelgi enam, see aitab trimmida lihaseid ning muudab välimuse nooremaks ja elegantsemaks. Kui ajalised või rahalised piirangud ei võimalda minna treeningsaali, piisab vajaduse rahuldamiseks täiesti ka 35-40-minutilisest lihtsast kiirkõnnist koos mõne venitusharjutusega või joogast. Selle asemel, et järsku füüsilise tegevusega alustada, alusta alati viieminutilise soojendusega ja lõpeta viieminutilise jahutamisega. Joogaharjutusi võiks teha selleks, et tugevdada sidet keha ja vaimu vahel ning tunda end rohkem lõdvestununa.

Selleks, et püsida terve ja elada kauem, peaks hea füüsiline vorm olema selle kiiresti liikuva maailma mantra.

Allikas: diethealthclub.com

loe ja kommenteeri