Naiste halvimad terviseharjumused 13 Veeb

Kes meist ei omaks mõnda halba harjumust, mis mõjutab meie tervist või välimust. Toome välja 10 naiste seas enim levinud halba harjumust, mis ka nende tervisele negatiivset mõju avaldavad.

 

1. Kõrgetel kontsadel käimine – paljud naised teevad seda igapäevaselt, kusjuures jalas ei ole mitte 3-5 cm kõrgused kontsad, vaid veelgi kõrgemad. Kontsakingad viivad probleemideni selja ja liigestega ning tekitavad jalgadele paksendusi. Kahjustuste vältimiseks mine tööle normaalsete jalanõudega ning kanna kõrgeid kontsi vajadusel vaid kontoris.
 
2. Raske käekoti kandmine – tarbeesemetele keskendunud ühiskonnas on naiste igapäevase käekoti kaal tunduvalt suurenenud. Kandes iga päev õlal mitmeid kilosid, võib see viia tõsiste seljaprobleemide ning turjavaludeni rääkimata valest kehahoiakust. Tee enda tervisele teene, tühjendades regulaarselt käekotti ebavajalikust kraamist või muretsedes endale seljakott.
 
3. Meigiga magamine – enamik meist on vahel peomeigiga magama heitnud, kuid vana meik koos päeva jooksul näole kogunenud mustusega põhjustab ummistunud poore, mis tekitavad põletikke ja vistrikke. Ripsmetušiga magamine võib põhjustada ripsmete murdumist ning ärritada silmi. Proovi magama minna näoga, millelt on igasugune kosmeetika eemaldatud.
 
4. Mehe joomisharjumuste järgimine – paljudel juhtudel võib naistel tekkida väärarusaam, nagu nad peaksid meestega joomises sammu pidama. Naistel on aga väiksem keha, mistõttu on alkoholijoove kergem tekkima. Pea seda meeles, kui koos mehega alkoholi tarbid.
 
5. Vale suurusega rinnahoidja kandmine – see ei mõjuta vaid riiete sobivust, vaid võib põhjustada selja- ja turjaprobleeme ning tekitada rinnavalusid. Kaupluses aimamismängu mängimise asemel tuleks hoopis müüja appi kutsuda. 
 
6. Muretsemine ja süüdistamine – stress tekitab nii füüsilisi kui ka psüühilisi probleeme. Lisaks on naistel vastassugupoolega võrreldes kaks korda suurem risk haigestuda stressiga seotud haigustesse nagu depressioon ja ärevus. Lõpeta muretsemine, hakka elu nautima!
 
7. Kehafikseering – tegemist võib olla vale nägemusega oma kehast ning soov saavutada „täiuslik“ keha. Uuringud on näidanud, et paljud normaalkaalus ja alakaalus olevad naised arvavad, et nad on on ülekaalulised. Selline ebakindlus võib viia söömishäireteni. Õpi end armastama sellisena, nagu sa oled.
 
8. Lohutussöömine – kui mehed söövad tavaliselt positiivsete emotsioonide tugevdamiseks, siis naistel on kombeks süüa kurbuse korral. Lisaks on neil harjumus oma soove rahuldada magusaga. Proovi söömise asemel teha midagi, mis sulle meeldib. Endorfiinide hulka suurenda aga treenides.
 
9. Unepuudus – uuringud on näidanud, et naised on valmis oma uneajast lõivu maksma, et näiteks hoolitseda haige lapse eest. Unepuudus mõjutab aga naiste meeleolu ja vererõhku rohkem kui meestel. Jälgi, et saaksid piisavalt magada.
 
10. Enda vajaduste viimasele kohale asetamine – see ei ole mitte ainult une, vaid kõige muu ohverdamine, mida naised teiste nimel teevad. Naistel on harjumus oma vajadused viimasele kohale asetada. Proovi vahelduseks teistele ei-öelda ning sedaviisi iseenda jaoks rohkem aega leida.
 
loe ja kommenteeri