Naudi töömõteteta suvepuhkust 25 Jul

Foto: br3akthru / FreeDigitalPhotos.net

Foto: br3akthru / FreeDigitalPhotos.net

Lõpuks ometi on suvi käes ning ilusam kui ei kunagi varem. Paljudel on õnnestunud puhkuse valikuga täppi panna, sattudes just kõige soojemale ajale. Aga ometi on raske töömõtteid eemale saada, enamik meist mõtleb aeg-ajalt oma tööülesannetele ning tegemata asjadele. Eriti raskeks muudab puhkuse kergesti kättesaadavus mobiili ja interneti kaudu, mis nüüd tervet Eestit katab ning võimaldab ka suvilas töömeile jälgida.

Proovi mitte liiga suuri puhkuseplaane teha. Kui töö on niigi stressirohke, vajad pouhkust ja lõõgastust. Soovitav on eriti puhkuse alguses Kuid ilma töömõtetest eemaldumata sa tegelikult ka ei puhka. Ära karda paari puhkusenädala tõttu oma kontrolli kaotada, vaid lülita pigem mobiiltelefon ja arvuti välja ning naudi puhkust, seda rohkem suudad hiljem endast anda.

  • Enne puhkusele jäämist ära üle tööta, kõiki asju ei peagi valmis tegema. Planeeri koos oma ülemusega, millised tegemised on prioriteetsemad ning mis kannatavad oodata.
  • Puhkust alusta välja magamisega ning esimestel päevadel proovi mitte midagi teha.
  • Kui leiad, et võimatu on mobiiltelefonist ja arvutist loobuda, siis pane enda jaoks paika kindlad ajad päevas/nädalas, mil töömeile vaatad ning muul ajal päevas luba endale töömõteteta puhkust.
  • Proovi asju rahulikult võtta ning kui tunned, et oled puhanum, lisa oma päevadesse juba rohkem tegemisi.
  • Mõtle sellele, et oled oma tööga puhkuse ausalt välja teeninud ning võta puhkust rahulikult, sa ei pea tundma süümepiinu selle eest, midagi ei tee, vaid lihtsalt puhkad. Nii kogud kõige paremini energiat, et pikale sügisele ja talvel vastu pidada.
  • Puhkamine ei tähenda seda, et sa liikuda või treenida ei võiks. Treening aitab lõõgastuda ning end hästi tunda. Proovi uusi spordialasid ning kui töömõtetest lahti saamine on raske, tasub külastada jooga-treeningut või proovida mediteerimist.
  • Sa oled puhkuse ära teeninud ka siis, kui kodu on koristamata, remont tegemata, kelder koristamata ning kõik teised asjad, mida plaanisid puhkusel teha, on veel oma aega ootamas. Alati on olemas tegemisi, mida peaks tegema, kuid õpi võtma aega puhkamiseks sellest olenemata.
  • Hea nipp töömõtetest eemale saada on proovida uusi asju või õppida midagi uut, siis on aju sellega koormatud ning töömõtted nihkuvad iseenesest kõrvale.
loe ja kommenteeri