Noorem kui 25? Siis on suurem oht liikluses vigastada saada 16 Sep

Foto: Internet

Foto: Internet

Kindlustusfirma IF analüüsis Rootsis autoõnnetuste ja vanuse vahelist seost ning märkas, et alla 25-aastastel autojuhtidel juhtub kolm korda rohkem õnnetusi kui autoomanikel, kes on üle 55 aasta vanad. Ehk noorematel autojuhtidel juhtub rohkem autokahjustusi kui vanematel ning arvatavasti on see seotud kogemustega erinevates olukordades reageerida ning ohtlikes olukordades õnnetusi vältida.

See võib tunduda klišeena, kuid statistika näitab, et vanemate ja nooremate autojuhtide vahe õnnetustega kokku puutumisel on suur ning vanusel on siinjuures oluline roll. See peegeldub ka kindlustuses, kus väiksem õnnetuste risk tähendab ka odavamat kindlustust.

Teine põhjus näib olevat vanemate autojuhtide parem eneseteadvus. Samal ajal kui IF küsitles aga autojuhte, kui paljud neist usuvad juhilubade eksamiga hakkama saavat, vastasid neli autojuhti 10st vanuses üle 45 eluaasta, et nad ei ole selle eksami sooritamises kindlad, samal ajal kui alla 30aastaste vanusegrupis vastas kahtlevalt vaid 2 autojuhti 10st. Samal ajal on märkimisväärne, et need, kes arvavad endal olevat autojuhtimisest head teadmised, satuvad kõige enam õnnetustesse, mis näitab, et nende teadmised ei ole piisavad liikluses hakkama saamiseks.

Liikluses edukalt hakkama saamiseks on vaja oskust erinevaid situatsioone hinnata ning teadmisi koos eneseteadvusega endast kui autojuhist. See kõik kokku vähendab õnnetustesse sattumise riski.

Allikas: doctorn.com

loe ja kommenteeri