Sa oled paks! Aga miks? 27 Mai

Sa pole võimeline peale suurt einet suutäitki sööma, ometigi haarad esimesel võimalusel magustoidu järele. Või istud teleri ees, süles suur kauss kartulikrõpusudega ning ühtäkki märkad, et kauss on tühi. Kas tuleb tuttav ette?

Ülesöömise põhjuseid on mitmeid ning teadmatus on üks neist. Ava oma silmad ning teised meeled ümbritseva maailma lõhnadele ja helidele, sest see võib sind õgimisest säästa.

Isu võib tekkida tänu rämpstoidureklaamidele või isuäratavatele toidulõhnadele. Visuaalne toidu eksponeerimine võib samuti kiusatust tekitada. Ära hoia kommikarpi laual, sest sellisel juhul on tõenäosus sealt komme võtta palju suurem, kui komme sahtlis või lauast ohutus kauguses hoides. Liigsöömine võib olla tingitud isegi toidunõude suurusest. Serveerides tavalisi toiduportsjone suurel taldrikul, tunduvad portsjonid ise väikestena. Kasutades aga väiksemaid toidunõusid, võid oma aju nö ümbe rääkida, ja ta jääbki uskuma.

Sama lugu käib ka kõikvõimalike snäkkide kohta. Ära osta suuri pakendeid (või kui, siis jaga need väiksemateks ja pane teised peitu). Ostetud snäkid aga serveeri ka enesel kenasti, kaunis kausis. Peagi märkad, et sulle piisab ka sellest väiksemast portsust. Söö aeglaselt ja rahulikult, naudi oma einet. Täiskõhutunne tuleb siis kergemini ja kindlamalt, ning jääb ka pisut kauemaks pidama.

Allikas: mydailymoment.com

loe ja kommenteeri