Peavalu ja tabletid 20 Jun

Foto: m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net

Foto: m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net

Suur hulk maailma rahvastikust põeb kroonilist peavalu ning selle põhjus ei pruugi olla milleski muus kui ravimite üledoseerimises, kirjutab aftonbladet. se.

Peavaluravimite üledoseerimisest põhjustatud peavalu võivad tekitada kõik valuvaigistavad tabletid. Lõpuks võib inimesel tekkida ülepäevane või igapäevane peavalu. Rootsis näitasid uuringud, et 1,9 protsendil rahvastikul on krooniline peavalu, mille põhjuseks on valuvaigistavad ravimid. Suuremal osal inimestest on võimalik sellest valust lahti saada, kui nad loobuvad valuvaigistitest. Selleks kulub pärast lõpetamist kuni kaheksa nädalat.

Kuna valuvaigistid on retseptita ravimid ning müüakse lihtsalt kõikjal, on see suurendanud ka nende ravimite ületarbimist. On oluline, et inimesed enda jaoks teadvustaksid, et valuvaigistid võivad põhjustada kroonilist peavalu.

Kui sul on krooniline peavalu ning võtad sageli valuvaigisteid:

  1. Pea päevikut oma peavalu sageduse ning ravimite võtmise kohta. Sellest on võimalik palju välja lugeda.
  2. Räägi oma perearstiga, kui kahtlustad, et sagedased peavalud võivad olla põhjustatud valuvaigistitest ning sa ei suuda ravimitest loobuda. Migreeni on võimalik ravida ka teiste ravimitega nagu ka pingepeavalu.
  3. Kui midagi ei aita – konsulteeri arstiga ning palu end saata edasistele uuringutele, et välistada teisi haigusi nagu kasvajad, veresoonte kõrvalekaldeid või ainevahetushäireid.
loe ja kommenteeri