Seitse parimat tervisenõuannet 04 Jun

Maga vähemalt kaheksa tundi, toitu aeglastest süsivesikutest, näe probleemide asemel lahendusi - need on lihtsad nõuanded, mis tagavad tugeva tervise.
 
1. Uni
 
Korralikult välja magamata on raske end parimas vormis hoida. Oluline on magada igal öösel piisavalt, st vähemalt 8 tundi. Liigne magamine ei ole ka hea.
 
2. Toit
 
Tarbi aeglaseid süsivesikuid, siis püsib kõht kauem täis ega teki näljatunnet. Tarbides kiireid süsivesikuid tekib peagi tahtmine jälle midagi näksida ja süüa.
 
3. Loodus
 
Väljas looduses viibimine mõjub iga inimese tervisele hästi. Proovi saalitreeningute asemel pigem väljas jalutamist, rattaga sõitmist, meres ujumist. Ka aju vajab korralikult töötamiseks hapnikku.
 
4. Puhkus
 
Treeninguga ei maksa üle pingutada. Trennide vahele peab jääma ka mõni päev täiesti trennivaba aega, siis jõuab keha taastuda.
 
5. Treening
 
Treeningu puhul ei ole olulised numbrid - mitte see, kui kiiresti või kaugele sa jooksid, vaid et sa end liigutasid ning keha heaks midagi teeksid.
 
6. Ole rahul
 
Iga inimese keha juures on võimalik kindlasti palju asju parandada. Kui keha töötab hästi ning terviseprobleeme ei ole, ole rahul ning hinda seda, mis sul on. Parem on treenida eesmärgiga muuta oma keha tugevamaks, nii et jõuaksid rohkem, mitte aga pelgalt kaunima välimuse nimel.
 
7. Mõttejõud
 
Mõttejõud juhib enamikke asju. Proovi mõelda positiivselt ning näe pigem võimalusi, mitte probleeme. Kui õpime probleemide asemel lahendusi otsima, muutume sellest õnnelikumaks ning saame ka rohkem energiat.
 
loe ja kommenteeri