Smuuti abil immuunsüsteem korda! 17 Dets

Haiguste perioodil on maitsev ja toitaineterikas smuuti hea vahend nohu vastu. Samuti täidab see hästi kõhtu ning tugevdab keha immuunsüsteemi ja puhastab kogu organismi.

 

Siit sulle tõhus immuunsüsteemi tugevdav smuutiretsept:

 

2 dl vett

2 dl külmutatud vaarikaid

1 dl punapeeti, jämedalt riivitud

½ magus õun

¼ küps avokaado

25 g beebispinatit

1 spl värsket sidrunimahla

½ dl naturaalseid kašupähkleid ehk India pähkleid (pane likku vähemalt 4 tunniks)

½ tl jahvatatud ingverit

½ tl lagritsapulbrit

 

Koori ja riivi punapeet jämeda riiviga. Pese õun, beebispinat ja kašupähklid. Pressi sidrunist mahl ning pane kõik ained kannmikserisse. Sega kergelt ning vala sisu seejärel klaasi. See on oivaline jook hommikuks, lõunaks või õhtusöögiks ning enne ja pärast treeningut. Naudi!

 

Nüüd on su keha saanud külluslikult antioksüdante, vitamiine, ensüüme ja kiudaineid. Spinat lisab klorofülli ning India pähklid ja avokaado annavad kasulikke rasvhappeid. Ingver ja lagrits ei ole mitte ainult maitseained, neil on ka rögalahtistavad omadused.  

 

Lisaks 3 tervislikku soovitust:

1.    Alusta hommikut klaasi leige sidruniveega ning tee omale roheline smuuti. Võid lisada ka apelsini, sest see annab hea maitse. Sellist jooki võib nimetada keha seespidiseks  puhastusdušiks.

2.    Ära vaheta kogu oma tavapärast toitu uue vastu, vali välja 1-2  komponenti. Harju uute asjadega rahulikult.

3.    Tee korra nädalas üks päev, kus keskendud just endale. Luba endale puhast, toitaineterikast toitu ning lisa sellele ka midagi lõõgastavat, näiteks soe vann või mõnus jalutuskäik metsas. Väldi halbade uudiste lugemist, pidevat e-postkasti vaatamist või Facebookis olemist.  

Aftonbladet.se

loe ja kommenteeri