Tervita septembrit aasiapärase salatiga 01 Sep

RETSEPT: vahel on parem ka köögis toitu mitte raamatu järgi teha, vaid tõeliselt luua  ja julgelt katsetada. Järgnev salat on just nii sündinud ja seetõttu on kogused lisatavad iga looja soovile ning kõhutühjusele vastavalt. 

  • couscous (valmistus pakendil)
  • kidney oad (konservina)
  • tofu (lõigatav variant hoiab salati nö puhtana)
  • tomat
  • paprika
  • kurki (vaid väike jupike, et anda värskust ja värvi)
  • värsket koriandrit
  • sibulat ja küüslauku
  • cyrripulbrit
  • paprikapulbrit
  • koriandripulbrit

Tõsta couscous kaussi, vala kuum vesi peale ja sega. Anna paisuda, sega uuesti. Kui mass on liiga tahke, lisa veel veidi vett ja lase seejärel jahtuda. Kuumta sibul-küüslauk õlis klaasjaks, lisa curry- ja paprikapulbrit (maitse järgi). Soovi korral ka jahvatatud koriandrit. Lõika tofu, tomat, kurk ja paprika parajateks tükkideks, kurna ja loputa konservoad, lisa soola ja sega seejärel kõik ained salatiks kokku. Kui salat tundub liialt kuiv, võid lisada supilusika jagu oliivõli.

loe ja kommenteeri