Täienda oma energiavarusid sügisel 09 Okt

Haigused, väsimus, tüdimus, masendus on sügisel-talvel levinud kaaslasteks Eestis, kuid nende vastu aitavad lihtsad nipid. Siin on nimekiri väikestest muudatustest elurütmis, mis sügistalvisel perioodil meie vastupanuvõimet suurendavad:

  • Söö rohkem puu- ja aedvilja. Kuna need sisaldavad rikkalikult vitamiine, mineraale ja antioksüdante, tugevdavad nad immuunsussüsteemi ning aitavad organismil haiguste vastu võidelda.
  • Mõtle positiivseid mõtteid – leia sügises ja talves enda jaoks midagi positiivset. Kui märkad üksnes negatiivset, muudab see meeleolu kurvaks ning nii on ka väsimus ja depressioon kerged tulema.
  • Väldi kiirtoitu, maiustusi ning halba rasva. Nimetatud söögid ei sisalda ühtegi ainet, mida sinu organism sügisel või talvel vajaks. Toitu tasakaalustatult ja tervislikult, süües piisavalt süsivesikuid, valke ja rasvu, mis annavad kehale vajalikke aineid ja piisavalt energiat. Alusta päeva sooja pudruga, mis täidab kõhu pikaks ajaks, kuid teisalt annab kehale ka sooja.
  • Treeni mitu korda nädalas – regulaarne treening muudab tugevamaks nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Lisaks tugevdab see immuunsüsteemi. Piisab 30-minutilisest jalutuskäigust väljas värskes õhus. Eelista jalutuskäiku päevavalguses, nii saad täiendavalt energiat vältimaks sügispimedusest põhjustatud masendust.

Allikas: http://www.improveme.se/

loe ja kommenteeri