Vabane sügismasendusest 05 Nov

Külmade ilmade ning pimedate õhtute saabudes ei ole just kerge rõõmust ringi hüpata ning energiast pakatada. Siit sulle mõned ideed sügispäevade mõnusamaks muutmiseks.

1. Sügise lähenedes peaksid mõtlema ainete puudusele organismis. Esimesena torkab kindlasti pähe D-vitamiin, kuid ka omega-3 rasvhappe ning magneesiumi puudus võib tekitada väsimus- ning jõuetustunde. Tervislikku D-vitamiini ning omega-3 rasvhappeid on palju heeringas, makrellis, lõhes, kuid täienda seda pikkade jalutuskäikudega värkes õhus ning peotäie pähklitega. Magneesiumi leidub rikkalikult mandlites ja kõrvitsaseemnetes.

2. Hellita oma jalgu, pakkudes neile pehmendavat jalavanni, kreemitamist või lihtsalt puhkust.

3. Tee elu lõbusaks, näiteks naljaklippidega YouTube'ist või laenuta mõni komöödia. Naer aitab ju valu, pinge ja stressi vastu, suurendades kreatiivsust.

4. Maga korralikult, sest puhkus on väga oluline. Kõige lihtsam on magada, kui väljas on pime, sest siis on bioloogiline kell sätitud magamise lainele ning ainevahetus on aeglustunud. Soovitav keskmine on 8 unetundi päevas.

5. Muuda oma kodu spaaks, tehes juuksemaski, näohooldust või sooja vanni koos vahu ja küünlavalgusega.

6. Ava oma meeled. Pane selga mugavad rõivad ning mine metsa jalutama. Kõnni aeglaselt ning tunneta, kuidas loodus sulle mõjub. Istu vee äärde ning lase oma pilgul vabalt rännata. Ole tasa ning kuula kõiki helisid, mis metsal sulle pakkuda on.

7. Alusta päeva treeninguga, sest see aitab kehal ärgata, eriti kui trennile järgneb jahe dušš.

8. Põgene pimeduse eest, pannes töökohal tuled põlema, viibides võimalikult palju päikesevalguse käes ning ostes koju täiendavaid lampe.

9. Mõtle positiivselt, leides takistuste asemel väljakutseid - nii muudad oma elu kergemaks ja rõõmsamaks. Harjuta negatiivsete mõtete positiivseks muutmist.

10. Alusta jooksmist. Joostes saad rohkem energiat ning arendad vastupidavust.

11. Mine välja jalutama - see muudab meeled erksaks ning mõtted selgeks, lisaks võid kaotada mõne lisakilo. Muuda jalutamine oma igapäevaseks harjumuseks.

Allikas: http://expressen.se

loe ja kommenteeri