Varsti ei ole keegi meist normaalne 27 Sep

Foto: Internet

Foto: Internet

Ameerika Psühhiaatria Assotsatsioonil (American Psychiatric Association) on koostamisel mentaalsete haiguste raamat Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), mis antakse välja 2013. aastal. Selle põhjal võib öelda, et varsti ei saa kedagi meist normaalseks pidada, sest palju tavalisi reaktsioone ja käitumisi võib selle käsiraamatu alusel hinnata psüühiliseks haiguseks.

Juhtivad briti teadlased hoiatavad, et selle järgi on kerge kedagi psüühiliselt haigeks määrata kui tal esineb väikegi kõrvalekalle, kirjutab Daily Mail. Kõrvalekaldeks on näitaks söömissööstud ning kerged meeleolumuutused.

Raamat Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) sisaldab kirjeldusi, sümptomeid ja teisi kriteeriume, mille alusel psüühilisi kõrvalekaldeid määrata. Käsiraamatut peetakse psüühilise tervise globaalse diagnoosimise piibliks.

Teadlaste arvates oli eriti hirmutav „riskisündroom psühhoos“, mille alusel paljud meist vajaksid ravimeid, kuigi neil on ebameeldivad kõrvalmõjud. Ehk uute klassifitseerimiste alustel ei oleks võimalik kedagi enam normaalseks inimeseks nimetada.

Allikas: Expressen.se

loe ja kommenteeri