Võitlus apelsininaha vastu algab! 02 Aug

Foto: Internet

Foto: Internet

Kuulsusi jahtivad fotograafid on ilmselt ainukesed õnnelikud, kes staaride säärtel apelsininahka nähes rõõmustavad. Ülejäänud maailma naised selle üle arvatavasti sama rõõmsad ei ole, kirjutab iform.se.

Tselluliit meenutab oma välimuselt apelsinikoort, seepärast panid prantslased sellele nimeks apelsininahk. Loomulikult, kes teine suudaks naisekeha puudustele sellise sensuaalse ja armastusväärse nime anda.

Enamik naisi peab varem või hiljem tunnistama, et apelsininahk on tulnud selleks, et jääda. Selle põhjuseks ei ole alati lisakilod, vaid tegemist on naha- ja rasvaprobleemiga ning seepärast tabab see naisi sõltumata nende vanusest ja kehakaalust. Tegemist on ka päriliku probleemiga ning siis ei aita ka kõige karmimad dieedid.

Paljude jaoks algab probleem aga vanuse tõustes ning pärast rasedusi. Kahjuks ei ole hetkel selle vastu konkreetset ravi ega dokumenteeritud efekti, olenemata sellest, mida reklaamid väidavad. Parimaks lahenduseks on treening, tervislik toit ja naha masseerimine.

1. Treeni regulaarselt
Mida rohkem oma lihaseid kasutad, seda rohkem pingutad naha kiude ning põletad rasva. Tselluliidi suurimad vaenlased on trepid, jalgrattasõit, kiirkõnd ebatasasel maastikul ning kõik erinevad veespordialad. Hästi aitab vöökohani vees jooksmine. Pooletunnine treening meres või basseinis vastab kahele tunnile treeningule maismaal.

2. Söö tervislikult
Söö palju kiudaineid, hunnik puuvilja ja aedvilja ehk söö tervislikult. Joo palju vett, vähemalt 2 liitrit päevas.

3. Hellita oma nahka
Kui sa oma lihaseid ei kasuta ja tervislikult ei toitu, siis tselluliidist ei vabane. Kui sa seda kõike aga juba teed, on aeg tegeleda kolmanda punktiga ehk hellita oma nahka. Väline hoolitsus otseselt rasvarakke ei mõjuta, kuid see aitab nahka pehmendada ning ebatasasusi vähendada. Lisaks naha kuivharjamine või vanaaegne näpistav massaž ning seejärel niisutav kreem.

Tõde ja vale tselluliidi kohta

Jääkained
Oled kindlasti kuulnud, et tselluliit on seotud kehas olevate jääkainetega. Arstid on sellele vastu vaielnud, et kehasse talletatud jääkaineid ei ole olemas.

Vedelik
Oled ehk ka kuulnud, et apelsinikoorenahk on tulnud vedelikukogunemisest. Kuid arstid toonitavad, et probleem on rasvas, mitte selles vedelikus, mis rasvarakkudes võib asuda. Rasvaimu korral tuleb välja vaid rasv.

Kreemid
Tselluliidikreemide tootjad on ainukesed, kes räägivad otsesest efektist, viidates siiski, et mõju on vaid toitumist muutes ja treenides. Enamik arste leiab selle olevat aga mahavisatud raha.

loe ja kommenteeri