Kauneid jõule! (3) 24 Dets

joulutahtArmsad kaaluabilised, soovime teile kõikidele imelisi jõulupühi! Kaaluabi.ee on avatud kogu pühade ajal ning te kõik olete väga oodatud teistega oma rõõme ja mõtteid jagama.

Kuna pühadesöök tähendab paljude jaoks muret kaotatud kilode naasmise pärast, toome ära mõned nipid, kuidas jõululaua kaloritest pääseda. Traditsiooniline jõuluõhtusöök võib sisaldada isegi kuni 2000 kalorit, mis on sama palju kui normaalkaaluline naine päevas energiat vajab:

  • Enne lauda istumist otsusta, milliseid toite, magustoite ja jooke sa kõige rohkem soovid, tõsta endale vaid neid ning naudi oma lemmikute söömist. Väldi selliste asjade taldrikule tõstmist, mis nii olulised ei ole.
  • Enne õhtusöögi algust joo kaks klaasi vett, see täidab kõhtu, siis saad nautida lemmiksööke süües vähem kaloreid. See aitab vähendada söödavate kalorite hulka umbes 300 kcal võrra, sest rohkem lihtsalt kõhtu ei mahu.
  • Pane lauale kindlasti ka suur kogus köögivilju ning tõsta enda taldrikule suur kogus näiteks lillkapsast, mis täidab nii hästi kõhtu kui annab ka vajalikke kiduaineid.
  • Kui kõht on tühi, ära alkoholi joo. See suurendab isu ning nii on oht üle süüa.
  • Pool tundi enne lauda istumist söö kaks suurt toorest porgandit.
  • Tõsta endale väiksemad portsjonid, jõulusöök on maitsev ka väikestes kogustes. Mida rohkem oma taldrikule iga kord tõstad, seda rohkem sa sööd. Keskendu kvaliteedile, mitte kvantiteedile.
  • Pea vahepeal vahet söömisega. Täiskõhutunne tekib umbes 15 minutit pärast söömise algust. Seepärast pane noad-kahvlid vahepeal käest ning vestle pigem söömise asemel. Naera ja laula, joo klaas vett. See aitab aeglasemalt süüa ning nii sööd ka vähem.

Hädaabi, kui eelnev ei õnnestunud:
Kui oled liiga palju söönud, aitab liikumine ja värske õhk. Paku välja ühine jalutuskäik värskes õhus või miks mitte ühine tants ümbes kuuse. Kuid jõuluõhtusöögi kalorite kulutamiseks kulub 13 tundi tantsu ümber kuuse, mis teeb umbes 4000 ringi jõulukuuse ümber ning selle aja sees peaksid jõudma laulda umbes 275 jõululaulu!

Kõige olulisem on siiski pühasid nautida ning mitte muretseda nii väga söögi ja selle kalorite pärast. Olulisem on kogetav rõõm ja mälestused ning aeg oma lähedastega.

Kauneid jõulupühi!

Kaaluabi.ee

loe ja kommenteeri