Kuidas munadepühad üle elada? 18 Apr

Kohe on käes lihavõtted ja mis puudutab toitu, siis on kogu fookus šokolaadil. Seda eksponeeritakse igal pool, kuhu vaid vaatad: televiisoris, poodide vaateakendel, ajalehtedes ja ajakirjades, lisaks on laste näod sellega alatihti koos.

 

Kuid seepärast ei pea lihavõtted olema dieedi pidamiseks veel raske periood. Aktsepteeri, et pühade ajal patustavad ka kõige eeskujulikumad toitujad paaril korral maiustustega. Aga soovituslik on ennast eelnevalt faktidega kurssi viia.

 

Esiteks, mitte kõik šokolaadist pühademunad pole võrdsed. Kõige olulisem reegel neid ostes on hoolikalt silte lugeda ja „väikselt mõelda“. Kõige sobivam ongi pista ostukorvi väikesed pühademunad, mis võivad tunduda kaalult küll tühisena, kuid kaloreid leidub isegi 100 grammis rohkelt.

 

Kui kalorid ja rasvahulk kõrvale jätta, siis teine väga oluline nõuanne lihavõttedieedi puhul on iseennast tundma õppida. Kas sa oled seda tüüpi inimene, kes sööb pühademuna kiirelt ühekorraga ära või suudad sa rahulikult tükk tüki haaval pühademaiust nautida? Enamik meist kuulub esimesse kategooriasse, mistõttu tuleb suhtuda realistlikult võimesse ahvatlusele vastu panna. Sa võid isegi tükkhaaval pühademuna süüa, kuid arvesta sellega, et suur šokolaadist pühademuna võib sisaldada terve päeva kalorinormi.

 

See ei tähenda loomulikult, et peaksid šokolaadist üleüldse loobuma. Elu läheb edasi, isegi kui sa oled dieedil. Vali väiksemad pühademunad ja pea piiri. Veelgi parem on pühademuna asemel hoopis šokolaaditahvel koju osta. 56-grammises piimašokolaadi tahvlis leidub keskmiselt 296 kalorit ja 27 grammi rasva. See pole loomulikult väga meeliülendav perspektiiv, kuid vähemalt on šokolaad jagatud ruutudeks, mis teeb väiksemate koguste tarbimise hõlpsamaks.

 

Häid lihavõttepühi!

 

Allikas: http://www.dailymail.co.uk/

loe ja kommenteeri