Naistekaga Kaalust Alla: millised on Gerda emotsioonid pärast esimest nädalat? 10 Veeb

Oeh, kuidas aeg lendab! Minu eelmisest blogimisest on juba möödas terve nädal ja see on läinud lausa linnutiivul. Selle nädala jooksul olen ma nii palju ära jõudnud teha, et ise ka lausa imestan, kuidas ma enne arvasin, et see nii keeruline on?!

Alustan siis kõigepealt toitumisest. Eelneval kohtumisel toitumisnõustaja Kajaga leppisime kokku, et kirjutan üles kõik oma söödud toidud nädala jooksul, et ta saaks neid analüüsida. Läksin siis poodi ja üritasin anda endast parima, et leida toitvaid ja tervislikke toiduained. Ilma igasuguse abita tulin ära saagiga, mis oli 90% ulatuses täiesti hea valik. Eks ma ju ise teadsin ka, et pakisupid ja müslibatoonid on mõttetud suhkrupommid, aga mõtlesin, et mingi patt võib mulle ju alles jääda... ei? 

 

Üritasin süüa 5 korda päevas ja jälgida täpselt kaloraaži, mida päeva jooksul tarbinud olin. Kaaluabi.ee keskkonnas registreerisin ka ennast ära ja seal on väga lihtne oma päevaseid koguseid jälgida — ise kaloreid arvutama ei peagi, lihtsalt sisestad oma söödud toiduained ja kogused. Koguste mõõtmiseks soetasin endale ka toreda köögikaalu, mis minu elu märksa lihtsamaks teeb.
Kajaga kohtusime uuesti kolmapäeval ning vaatasime kiiresti üle minu menüü — üldjoontes oli kõik OK, kui välja arvata suhkrurikkad müslibatoonid. Pigem arutlesime rohkem probleemsete teemade üle, mis võivad tekkida ja mida tuleks jälgida toiduainete ostmisel. Jätkan oma toitude kirjapanemist ning järgmisel nädalal teeme juba pisut sügavama analüüsi minu toitumise kohta.

Küsisin Kaja käest ka abi valikute tegemisel tähtpäevade puhul — laupäeval on mul ees esimene sünnipäevapidu ja uurisin kuidas enda toidu ja joogiga arvestada ning milliseid valikuid teha. Panime paika ka minu kalorinormi, milleks sai 1700 Kcal päevas.

Tegime ära ka minu esimesed mõõtmised ja siin nad on: 

Käsi: 32,5 cm
Rind: 111 cm
Keskkoht: 104 cm
Puus: 114
Reis: 63,5

Kaalunumbriks on sel nädalal 90,7 kg ehk siis -1,6 kg! Ise olen selle tulemusega väga rahul. Enda kaalumis- ja mõõtmispäevaks olen võtnud kolmapäeva. Ei tasu iga päev ennast kaaluda, sest päevad pole vennad ja seetõttu on korra nädalas just paras enda tulemused üle vaadata.

MyFitnessis läbisin treener Eva Ottasega kehaanalüüsi ja see näitas minu keha rasvaprotsendiks 33,2%, mida on kohutavalt palju (vähemalt minu enda meelest — Eva selle peale väga üllatunud ei olnudki.) Ja loomulikult ei tulnud mulle üllatusena, et tark aparaat väitis, et ma ülekaaluline olen. Keha vanuseks hetkel on 29 aastat. Teeme paari kuu pärast uuesti ja siis vaatame, kas ja kuidas need andmed pärast trenni ja uut menüüd on muutunud.

Treeningutest — olen käinud 5 korda nädalas MyFitnessis trennis ja naudin seda täiel rinnal! Jõusaalis teen cardio-treeningut 60-75 minutit ning rühmatreeningutest on minu valikus olnud BodyPump, Broadway Dance ja Step. Minu lemmikuks hetkel on kindlasti Step, mis on väga mõnus ja paraja koormusega. Treener Sven Idarand mulle ka väga meeldis, ma lausa pakatasin energiast ja positiivsusest pärast tema treeningut!

Üleüldse on MyFitnessi trennid väga mitmekülgsed ja ilmselt leiab igaüks endale sealt midagi. Solarise klubi on minu koduklubi ja tunnen sinna minnes ennast väga hästi. Treener Evaga olen kohtunud seal mitmel korral ja pärast tema puhkust teeme ära ka jõutestid. Hetkel ongi minu ülesandeks käia trennis vähemalt 4x nädalas, millest 3 korda käin siis jõusaalis ja ühe korra BodyPumpis. Ise olen juurde pannud ka ühe tantsulisema trenni ehk siis Stepi.

Enesetunne on hea ja meel on värske, ainukeseks mureks pean hetkel seda, et ma ei söö oma kaloreid täis — otsingi hetkel seda õiget balanssi, et süüa võib-olla pisut kaloririkkamaid, kuid ikkagi tervislikke toiduaineid! Eks aja jooksul loksub see paremini paika! Järgmised kohtumised on juba nädala pärast ja loodan, et selleks ajaks on ka juba mõõtudest pisut vähem!

Tervitustega,

Gerda

loe ja kommenteeri