Naistekaga Kaalust Alla: saage tuttavaks — Naisteka kaalulangetaja Gerda! 01 Veeb

Naistekaga Kaalus Alla projekt alustab taas ja mitmete meieni jõudnud ankeetide ja fotode seast jäi sel aastal säravamailt meelde 26aastane Gerda. Järgmise kuue kuu jooksul hakkab Gerda iga nädal Delfi Naistekas oma edusammudest blogima ja nende sammudeni aitavad ja suunavad teda lisaks Naistekale ka Kaaluabi.ee toitumisnõustaja Kaja Maantoa ja MyFitness Solarise rühmatreeningute juht Eva Ottas. Esialgu aga saame tuttavaks Gerda endaga!

Mina olen Gerda. Ettevõtlik ja rõõmsameelne Tallinna tüdruk (no enam küll mitte nii tüdruk, aga hingelt siiski veel noor)! Hetkel töötan ühes väga toredas lasteriiete kaupluses. Vanust on 26 aastat ning pikkust 175cm. Kaalu ma kodus ei oma — seetõttu ei tea ka oma kindlat kaalunumbrit, kuid sisetunde järgi otsustades pakuksin, et ca 95 kg (Naistekaga kaalule astumine näitas Gerda algkaaluks 92,3 kg -toim).

Eluaeg on olnud minu kehakaal minu suurimaks vaenlaseks — juba sündides olin 3-kuuse lapse mõõtu! Edasisel teel mu elus on samuti mind saatnud ülekilod ja võitlus iseendaga. Mida vanemaks ma sain, seda enam üritasin aktsepteerida ja endale sisendada, et olengi selline "suurema kondiga“ ja pole mul häda midagi.

Eelnevalt olen proovinud igasuguseid erinevaid dieete ja ka kaalujälgimist, kuid pikaajalist tulemust ei ole neist ükski toonud. Nõme on küll oma kehakaalu geenide süüks ajada, aga siiski leian, et mingit rolli see mängib... Minu ema käis just paar kuud tagasi maovähendusoperatsioonil — ka tema on eluaeg oma kehakaaluga võidelnud.

Mina ise nii ekstreemseid meetmeid kasutusele võtta ei taha ja leian, et suudan ikkagi ise ennast piisavalt palju kokku võtta, et tulemusteni jõuda. Olen lugenud palju blogisid ja terviselehti, mis aitavad inimestel tervislike eluviisideni jõuda, aga ilmselt on kõik ikkagi peas kinni ja siiamaani ei ole ma nendest piisavalt palju motivatsiooni leidnud.

Nüüd olen täpselt sellises punktis oma elus, kus mind minu kehakaal on hakanud eriliset häirima ja tuleb midagi ette võtta. Olen ka eelnevalt trennis käinud ja üritanud tervislikumalt toituda, kuid alati on olnud teadmistest ja motivatsioonist veidi puudu. Kui oleks võimalus suhelda toitumisnõustajaga ning personaaltreeneriga annaks see kindlasti nii teadmisi kui ka motivatsiooni kuhjaga juurde ja tee oleks juba poole lihtsam! Kuna olen nii või naa endale eesmärgiks kaalust alla võtmise võtnud, siis leian, et läbi Naisteka seda teha on veelgi parem!

Loodetavasti on huvitav ka teistel minu tegemisest lugeda ja võib-olla suudan motiveerida teisigi inimesi tervislikumalt toituma ja oma keha eest hoolitsema!  Minu sooviks oleks saavutada hea enesetunne ja kaotada ligikaudu 20 kg, kuigi kaalunumber ei olegi minu jaoks niivõrd olulise tähtsusega kui mõõdud ja hea enesetunne!

loe ja kommenteeri