Nii väldid talviseid ülekilosid 16 Jaan

lumememmKes meist ei tunneks, et talvel lisanduvad ülekilod? Kui soovid neist pääseda, on seda võimalik kergesti teha kerge treeningu ning igapäevase liikumisega. Mõned nipid selleks, mis peamine – tee omale plaan ning pea sellest kinni!

  • Koosta enda jaoks realistlik plaan. Kergem on mahutada oma nädalakavasse 2 treeningut, mitte neli, mis kõlab küll hästi, kuid on raskemini täidetav. Kui mõnel nädalal suudad rohkem trennides käia, on see ju vaid boonuseks.
  • Pane kirja täpselt, mida treenid, millal ja koos kellega. Iga päev ei pea olema sarnane, kuid järgmise nädala plaani peaksid valmis saama hiljemalt pühapäeval. Kui mõtled, et lähen siis, kui võimalik, ei olegi sageli võimalik.
  • Kirjuta kalendrisse kõik trennid, nii nagu kirjutad sinna kõik kohtumised ja muud ülesanded, siis ei ole neist võimalik nii lihtsalt loobuda.
  • Kui midagi tuleb treeningu ajaks ette, planeeri ära jäänud treening kohe sama nädala mõnele teisele ajale ning kirjuta see ka kalendrisse.
  • Sügisel-talvel on kõige parem treeningu viis grupitreening või koos tuttavaga treenimine, sest pimedal ajal ja halva ilmaga on parem kellegiga koos kõndida või treenida valges treeningsaalis.
  • Püstita endale ise vaheeesmärgid, näiteks kui oled ühe kuu jooksul suutnud treenida kaks korda nädalas, ostad omale need uued saapad. Järgmise kahe nädala järel lubad endale mõnusa massaaži…
  • Räägi oma plaanist ka perele ja sõpradele, et nad saaksid sind toetada ja motiveerida. Kui oled suutnud plaanist kinni pidada, saad kindlasti täiendavat jõudu neilt juurde.

Kui peamine aeg möödub sügisel-talvel diivanil, ole tähelepanelik, et see ei tähendaks ka snäkside ja maiustustega vabalt võtmist. Kui liigud vähem, peaksid ka kaloreid vähem tarbima.

Kas tunned, et pimedus piirab liikumist? Sellisel juhul on parem teha jalutuskäik lõuna ajal, kui väljas on valge. Kui tunned end talvel väsinuna, siis hea viis energiat juurde saada on just treenimine. Diivanil pikutamine ei tee kedagi erksamaks.

Ja alati ei ole vaja trenni minna. Naudi lund näiteks lumememmesid ehitades ja teed lumest puhtaks lükates või miks mitte lumesõda koos perekonnaga! Iga liikumine on hea liikumine!

Allikas: Mabra.se

loe ja kommenteeri