Pääse jõulustressist (1) 23 Dets

kinkJõulud on kohe käes. Paar kingitust oleks vaja veel osta, piparkoogid küpsetada, laudlinad triikida ja nii edasi, pikk rivi asju, mis kõik tegemist ootavad. Tuleb tuttav ette? Kuid ära lange taas sellesse lõksu. Tee vähem ning tunne selle asemel jõuludest rõõmu.

On tavaline, et jõulude paiku tõuseb inimeste stressitase, sest pikad sabad kaubanduskeskustes kõikidest jõuluostlejatest ajavad ka kõige rahulikumad inimesed närvi. Õige oleks seda 10 minutit järjekorras võtta kui puhkepausi võimalust. Sule silmad ja naudi neid minuteid kui ei pea midagi tegema, sest tegelikult on kõik meie mõtlemises kinni.

Selle asemel et jõulustressi nakatuda ja ka teistele seda närvilisust edasi anda võta parem rahulikult ning vaata kui kaunis on lumine loodus. Võid küll mõelda, et need söögid on vaja veel valmistada ja need kingid pakkida ja teised asjad veel kaunistada. Aga toredam on siiski veeta jõule koos puhanud ja rõõmsa kui stressis ja väsinud inimesega.

Selle asemel et ise õhtusöögi kõrvale leiba küpsetada, maga parem hommikul kauem. Osta pigem üks kingitus vähem kui see stressi tekitab, siis jõuad ka rõõmu kingisaajate näol märgata. Ning muuda jõulustress jõulude nautimiseks.

Kauneid jõulupühi!

loe ja kommenteeri