Söö treeningu ajal õigesti 01 Veeb

TREENING: Treenides on oluline süüa enne ja pärast treeningut. Enne treeningut söömine aitab kaasa jõudlusele ning treeningujärgne söömine täidab varusid, mida treeningu ajal on kulutatud. Tarbima peaks toitu, mis sisaldab kasulikke toitaineid, mitte ainult palju kaloreid. Viimane söögikord peaks olema umbes kaks tundi enne trenni. Kui kõht on tühi, söö 15 minutit enne näiteks üks õun või veidi pähkleid. See annab energiat ning ei aja veresuhkrut tasakaalust välja. Väldi magusate jookide joomist 10-30 minutit enne trenni. See muudab sind väsinuks ja jõuetuks. Joogiks trenni ajal sobib puhas vesi.

Joo vett regulaarselt kogu päeva jooksul, siis ei ole vaja trennis, mis kestab 60-75 minutit, eraldi juua kui sa väga palju ei higista. Treeningu järgselt söö midagi 20 minuti jooksul. See aitab kehal paremini taastuda. Tarbi valku ja süsvesikuid sisaldavat toitu. 

Istuva eluviisi puhul on oluline päeva jooksul liikuda nii palju kui võimalik. Vähemalt kord tunni jooksul peaks püsti tõusma, et vereringe käima läheks. Olgu selleks siis WC-sse minek, vee võtmine või laua juures liigutamine. Oluline on mõelda ka liigutustele. Kui töötad palju kätega neid ees hoides, liiguta neid aeg-ajalt taha, treenides selga ning keha tagaosa, et tasakaal oleks parem. Soovitav on kord nädalas teha jõutrenni ning paar korda nädalas treenida vastupidavust.

Allikas: Tasteline.com

 
loe ja kommenteeri