5 võimalust, kuidas kasutada kookospiima (1) 15 Okt

Kookospiim on tervislik, kasulik ja maitsev. Kui sa ei ole kookospiima enda jaoks veel avastanud, siis äkki aitavad sind järgmised ideed.

1. Vormiroas

Pane ahjuvormi oma lemmikköögiviljad, praetud sibulad, eelnevalt kuumtöödeldud liha või kala ja näiteks keedetud kartulid. Vala peale kookospiima ja muna segu. Küpseta ahjus 170 kraadi juures umbes 20 minutit. Natuke teistmoodi vormiroog ongi valmis!

2. Kastme asemel

Alati, kui soovin kiiresti süüa valmistada, praen pannil hakkliha või kanafileed ja kuumutan kergelt läbi ka aedviljad. Et toit veidi toekam saaks, lisan kastmeks kookospiima. Maitseaineteks sobivad sellise toidu puhul näiteks kurkum, koriander või karri.

3. Supi sees

Frikadellisupp, kanasupp, köögiviljasupp, püreesupp – kookospiim muudab iga supi kreemisemaks ja lisab mõnusat mekki. Minu meelest pole olemas suppi, kuhu kookospiim ei sobiks. Tuleb ainult katsetada!

4. Smuutina

Kui tavaliselt pannakse smuutidesse piima, keefiri või maitsestamata jogurtit, siis hoopis huvitavam on valmistada hõrgutav jook kookospiimast. Mulle meeldib eriti kookospiima, külmutatud banaani ja kakao kooslus.

5. Magustoidus

Koori ja haki neli keskmise suurusega õuna. Pane potti õunad, 400 grammine purk kookospiima, 3-4 supilusikat kookosõli ja ohtralt kaneeli. Keeda kogu kupatust, kuni õunad on pehmed. Püreesta poti sisu saumikseriga ja jäta magustoit jahtuma, asetades see hiljem külmkappi. Järgmisel hommikul saad maiustada ühe tervisliku ja imemaitsva pudinguga.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri