Kuidas säilitada sügise saabudes aktiivne eluviis? (1) 02 Okt

Külm ilm, kõle tuul, pimedus, pikad tööpäevad – kes siis enam tahab trenni minna, eks? Kui aga kaalunumber ähvardab talve tulekul jälle rasva arvelt suurenema hakata, võiks sportimise peale ikkagi mõelda. Minu meelest on liikumine just praegu, mil enamik meist veedavad kogu päeva tööl, koolis, kodus või autos, eriti oluline. Lisaks sellele mõjub mõõdukas treening positiivselt mitte ainult meie füüsisele, vaid ka psüühilisele poolele – spordiga tegeledes oleme positiivsemad, stressivabad ja pakatame headest ideedest. Kuidas siis jääda sügise saabudes aktiivseks?

1. Vii oma lemmiktreeningud siseruumidesse.

Mind paneb vahel imestama, kuidas mõned vägagi usinad tervisesportlased lõpetavad sügise ja talve saabudes treenimise. Miks? Igale spordialale leidub alternatiiv sisesaalis, näiteks rattasõidule spinning, mis koormab samu lihaseid. Nii hoiad ennast aastaringselt aktiivsena ja sa ei pea kevadel taas nullist alustama. Muidugi on siseruumis treenimine teistsugune kui väljas, aga ka sellel on omad võlud. Tuleb lihtsalt muutustele avatud olla!

2. Arenda oma nõrgemaid külgi.

Kui sul on palju vastupidavust ja vähe jõudu, siis sügis on hea periood alustamaks jõusaalis lihaste treenimisega. Järgmisel suvel ei ole sul siis mitte ainult sale, vaid ka toonuses keha, mida sa ei pea enam lohvakate riietega rannas varjama. Kui sa oled aga suvi läbi jõusaalis rassinud, siis ehk sobiks sulle lihashooldusena mõni rahulikum treening, näiteks jooga. Nii arendad oma painduvust ja tasakaalu, mis tuleb kasuks iga spordiala harrastamisel.

3. Proovi uusi treeninguid.

Sügis on ideaalne aeg uute treeningstiilide katsetamiseks, mida siiani oled välitreeningute tõttu pidevalt edasi lükanud. Näiteks mina alustasin just Crossfiti treeninguga, mida tahtsin juba ammu proovida. Kes käib rühmatrennides ja otsib uusi väljakutseid, võiks uudistada LesMillsi GRIT Strength‘i intervalltreeningut. Lihasvalu on järgmisel päeval garanteeritud!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri