Kuidas vältida ebakindlust spordiklubis? 09 Jaan

Kindlasti on paljude Kaaluabi liikmete uue aasta lubaduste hulgas eesmärk hakata rohkem trenni tegema ja lubatud on liituda mõne spordiklubiga. Samas on spordiklubiga ühinemine tihtipeale hirmutav, sest kõik on nii uus ja spordisaalis võib tekkida tunne, et meid arvustatakse. Pean tunnistama, et ka mina tunnen ennast uude spordiklubisse sisse astudes ebakindlalt. Kuidas sellist olukorda vältida?

1. Vali enda jaoks sobivaim spordiklubi.

Tean omast kogemusest, et spordiklubi valikul mängivad kõige suuremat rolli selle kaugus kodukohast ja loomulikult hind. Siiski ei ole odavast hinnast mingit kasu, kui sa seal regulaarselt käima ei hakka. Oma elus olen olnud juba viie erineva spordiklubi liige ja need kõik on olnud väga erinevad. Spordiklubi sisustus, sauna olemasolu, selle külastajad, masinate kvaliteet, pakutavad rühmatrennid – kõik need faktorid mängivad sinu enesetunde ja rahulolu juures olulist rolli. Seetõttu tee erinevates spordiklubides proovitrenne ja vali nende hulgast just see, milles tunned ennast kõige paremini.

2. Lase omale spordiklubi tutvustada.

Kõige parem viis ebakindluse vältimiseks on teada, kus kõik olulised ruumid asuvad ja kuidas spordiklubi funktsioneerib. Seetõttu lase spordiklubi töötajatel endale kõike näidata – riietusruumi, treeningsaale ja rühmatrennide broneerimissüsteemi. Ära pelga kohe esimesel korral küsida, kui midagi jäi arusaamatuks!

3. Võta personaaltreener.

Spordiklubides on alati olemas inimesed, kes näitavad sulle täpselt ära, millistel jõusaalimasinatel ja kuidas peaksid treenima. Ühest personaaltreeneri tunnist piisab, et tunneksid ennast jõusaalis enesekindlalt.
Boonuseks on just sinule mõeldud harjutuste õige sooritamine, mis toob üksinda pusimisest palju kiiremini head tulemused.

4. Leia endale treeningkaaslane.

Kui sul ei ole võimalik personaaltreenerit palgata, leia enda kõrvale mõni inimene, kes aitaks sul jõusaaliga tutvust teha. Kindlasti on su sõprade ja tuttavate hulgas spordiklubide liikmeid! Olen kindel, et neil on hea meel, kui saavad sinuga koos mõnikord trenni teha.

5. Mine spordiklubisse päevasel ajal.

Kui minu jaoks on tegemist võõra spordiklubiga, üritan esimesel korral sinna minna just päevasel ajal. Miks? Siis on seal tavaliselt kõige vähem rahvast ning saan rahulikult kõike uurida, ilma et tunneksin ennast teiste inimeste kohalolust häirituna.

6. Mine tehnikat tutvustavasse rühmatrenni.

Viimasel ajal on väga populaarsed tehnikatunnid, milles treenerid näitavad täpselt ette, kuidas üht või teist harjust teha. Mine sinna kindlasti, sest just nendes tundides on teisedki uustulnukad kohal, kes küsivad palju küsimusi ja aitavad sinulgi paremini uue keskkonnaga kohaneda.

7. Ütle julgelt, et oled uus.

Ära unusta, et igaüks on kunagi alustanud päris algusest ja mitte keegi ei ole spordiklubis sündinud. Rühmatrennis anna julgelt teada, et oled seal esimest korda. Siis oskab treener sind paremini juhendada ja saad õige tehnika ruttu selgeks. Varsti oled just sina see „vana kala“ teiste uudistajate seas.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri