Külma ilmaga treenimine 03 Veeb

 

 

Käreda pakasega sportimine on vist igaühe jaoks suur väljakutse. Talvel välitingimustes treenimisel on aga ka omad võlud – jooksusammud valgel lumevaibal, kaunis loodus ja värske õhk. Kas pole mitte mõnus? Mina käin külma ilmaga nii suusatamas kui jooksmas.

Et aga treeningelamus oleks võimalikult positiivne, panen rõhku järgmisele:

 

1.  Riietus vastavalt ilmale

 

Öeldakse ju, et ei ole olemas halba ilma, on vaid halb riietus. Märksõnaks on kihid! Soe aluspesu, head püksid, soe fliis, tuulekindel treeningjakk, mitu paari sokke ja kindaid, näomask, müts – tänu mitmele püsib keha soe. Mõnikord hakkab mul -15 kraadi juures väljas joostes isegi palav, seega kihtidega ei tasu ka üle pingutada. Trenni alguses peabki natuke jahe olema, sest liigutades hakkab jälle soe.

 

2.  Piisavalt vedelikku

 

Kui on külm ilm, võib veejoomine unarusse jääda. Treeningute puhul on aga vedelikutarbimine äärmiselt oluline. Üritan alati meeles pidada, et enne trenni ja pärast trenni piisavalt vett jooksin. Kui spordin üle ühe tunni, võtan joogi kindlasti ka rajale kaasa.

 

3.  Soojendus siseruumides

 

Enne trenni teen võimaluse korral siseruumides paar soojendavat harjutust. Siis on välja minnes lihased juba kiiremaks treeninguks valmis ja vigastuste oht väheneb.

 

4.  Trenn koos kaaslasega

 

Sõbraga koos treenimine on minu parim nipp enda motiveerimiseks! Mõnikord on ennast nii raske soojast toast välja ajada, aga kui kaaslasega on trenn kokku lepitud, tuleb lihtsalt minna. Jooksu ajal saab sõbraga ka juttu puhuda, nii et mul läheb tihti meelest äragi, et väljas nii külm on.

 

5. Kiire riietevahetus

 

Pärast treeningut vahetan riided nii kähku ära kui võimalik. Vastasel juhul on tõenäosus suur, et külm poeb naha vahele ja jään haigeks.

 

Soovin teile toredaid välitrenne. Nautige seda ilusat Eestimaa talve! :)

 

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri