Minu 2014. aasta eesmärgid 14 Jaan

Eelmises artiklis kirjutasin muuhulgas eesmärkidest. Minu meelest on eesmärgid nii motiveerivad, sest kui siht on paigas, on palju lihtsam selles suunas ka liikuda. Jagan enda 2014. aasta tervisliku eluviisiga seotud eesmärke ka teiega.

1.  Ole iseenda vastu sõbralikum. Ma nõuan endalt palju, mis ei oleks iseenesest halb, kui ma ebaõnnestumise või tagasilöökide puhul enda peale nii pahane ei oleks. See toob kaasa liiga palju negatiivsust. Eelmisel aastal õppisin, et kui enda vastu sõbralikum, armastavam ja lahkem olla, on absoluutselt igas eluvaldkonnas kergem häid tulemusi saavutada. Sellepärast ma üritangi 2014. aastal olla iseenda parim sõber, mitte suurim vaenlane.

 

2.  Läbi triatloni poolpikk distants (half ironman): 1,9 km ujumist, 90 km ratast ja 21,1 km jooksu. Ma armastan triatloni, kuid veelgi enam armastan ma väljakutseid. Triatloni poolpika distantsi läbimine on mu unistus olnud juba aastaid. Nüüd on aeg see julgustükk ära teha!

 

3.  Läbi Tartu maratoni 63 km distants. Suusatanud pole ma juba aastaid, kuid sellegipoolest panin ma ennast Tartu maratonile kirja, et saada osa eestlaste vist kõige suuremast ja tähtsamast spordipäevast. Nüüd on õnneks ka lumi maha sadanud.

 

4.  Paranda enda jooksu- ja ujumiseaegu. Näiteks poolmaratoni distantsil sooviksin joosta isikliku rekordi. Ujumise eesmärk on 1 km läbimine alla 20 minuti.

 

5.  Hoia oma tervist. Sport on lahe ja eesmärgid on toredad, aga tervis on ikkagi kõige alus. Soovin treenida targalt, et püsiksin terve ja aktiivne.

 

6.  Võta 5 kilo kaalust alla. Eelmise aasta sügisel sain ma justkui asjale pihta, mis minu keha puhul kõige paremini töötab. Olen motiveeritud nüüd seda jätkama, et suve lõpus saaksin kergema ja kiiremana üle pooltriatloni finišijoone joosta.

 

7.  Toitu normaalselt. Mis mõttes normaalselt? Eelmisel aastal eksperimenteerisin enda toitumisega väga palju. Näiteks vähendasin tunduvalt süsivesikute kogust menüüs, mis mulle lõppude lõpuks üldse ei sobinud. Soovin, et ma ei langeks enam sellistesse äärmustesse.

 

8.  Veeda vähem aega internetis. See on lausa õudne, mitu tundi ma ühes päevas arvuti taga passin. Töö, kooliasjad, blogi – kõik on internetiga seotud. Vähemalt ülejäänud ajal võiksin interneti, eriti sotsiaalmeedia kasutamist piirata.

 

9.  Tegele ühe asjaga korraga. Mis puutub toitumisse ja trenni, siis tegin eelmisel aastal oma harjumustes positiivseid muudatusi. Juba viiendat kuud ei söö ma näiteks arvuti taga. Küll aga võiksin samamoodi suhtuda ka teistesse tegevustesse, eriti võiksin töö ja lõbu selgelt lahus hoida.

 

10.   Ela hetkes. Kui oled midagi saavutanud, siis naudi seda, mitte ära hakka kohe järgmiste ülesannete peale mõtlema. Tunne rõõmu väikestest asjadest. Muretse vähem tuleviku pärast – küll lõpuks läheb kõik ikka hästi. :)

 

Millised on teie 2014. aasta eesmärgid, plaanid ja lubadused?

 

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

 

loe ja kommenteeri