Ole sale juba praegu! 24 Jaan

Kuvatakse: 119-ole-sale-juba-praegu.jpgLugesin just ühte raamatut, milles soovitatakse  eesmärgi täitmiseks mõelda nii, nagu see oleks juba saavutatud. Miks? Mõttel on meeletult suur jõud. Kui inimene sisendab endale kogu aeg, et on juba praegu see inimene, kelleks ta soovib muutuda, teeb tema alateadvus automaatselt kõik, et vastav soov ka täide läheks. Jäin mõtisklema, et tegelikult olen seda strateegiat kasutanud päris tihti ja absoluutselt alati on see mind tohutult aidanud.

 

Näiteks 2010. aasta suvel üritasin ma korralikult rinnuli ujuma õppida – nii et ikka pea korra vee alt läbi ka käiks. Algus läks väga vaevaliselt. Mu kaaslane näitas mulle igasuguseid harjutusi, kuid ma ei saanud ikka asjale pihta. Ükskord ujulasse minnes mõtlesin, et „ah mulle aitab, ma lihtsalt ujun nüüd hästi ja kõik!“. Vee all visualiseerisin ennast professionaalse ujujana, kelle jaoks tulevad kõik liigutused justkui iseenesest. Ma ei keskendunud enam oma kätele, jalgadele või hingamisele, vaid sellele õigele tundele, mis ühel heal ujujal võiks olla. See töötas!

 

Nüüd sel sügisel autokoolis käies toimus sarnane areng. Kuigi ma olin juba päris kaua sõitnud ja harjutanud, tegin vahepeal ikka lolle vigu. Eriti siis, kui läksin sõidutundi mõttega, et „ma ei saa seda iialgi selgeks“, oli halb sõit garanteeritud. Mingil hetkel ütlesin aga endale, et ma ei taha ju olla selline äpu autojuht. Ma tahan olla tähelepanelik, rahulik ja lihtsalt normaalne juht. Miks siis mitte sõita nii juba praegu? Läksingi viimasesse sõidutundi ja lõpus ka eksamile tundega, et mul on load ammu käes. Tänu sellele ma ei sõitnudki vastassuunavööndisse ega punase tulega üle tee, sest hea autojuht ju nii ei tee.

 

Saladuskatte all võin öelda, et jõutrenni tehes mõtlen päris tihti, et olen üks mega fit chick. Teate ju küll neid nähtavate kõhulihastega neidusid, kelle jaoks ei ole mingi probleem teha miljon lõuatõmmet, käte peal kõndi ja suurte raskustega kükke. See on võibolla tobe mõte, sest minu füüsiline vorm on igas mõttes nende tüdrukute omast valgusaastate kaugusel. Kui ma aga saan sellest ettekujutusest nii palju jõudu ja motivatsiooni juurde, siis miks ka mitte!

 

Mis on sellel kõigel pistmist kaalulangetamisega? Kui su eesmärgiks on võtta näiteks 10 kilo alla, siis ole oma vaimusilmas juba praegu nii sale, kui sa tulevikus olla tahad. Mõtle ja käitu vastavalt. Muidugi ei kaota sa üleöö kilosid, aga selline väike trikk võib muuta eesmärgi saavutamise hoopis lihtsamaks.

 

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri