Soovitus detsembrikuuks – ela hetkes! 18 Dets

Kuigi detsember peaks olema justkui rahulik pühadekuu, kannatavad paljud inimesed just sel ajal stressi käes, sest enne jõule on veel nii palju tööd vaja teha ning kingituste peale pole jõudnud mõeldagi. Nädal enne pühi on kaubanduskeskused eriti paksult rahvast täis ja inimesed sagivad hullunult siia-sinna. Kiire ajal tõttu ei ole ka mingi ime, kui trenn jääb tegemata, või kui kaalunumber hakkab ebakorrapärase toitumise tõttu jälle kasvama.

Lisaks sellele unustame me tihti ära selle, mis detsembrikuus kõige olulisem – kvaliteetaeg pere ja sõprade seltsis. Seega soovitan vaid üht: pane oma elutempole pidur peale, ela hetkes ja keskendu vaid kõige olulisemale...

1. Kui midagi sööd, siis naudi iga suutäit. Ära söö arutult, vaid keskendu toidu maitsele, lõhnale ja tekstuurile. Nii tunned oma einest suuremat rahulolu ega söö mõtlematult liiga palju. Toidu nautimine hoiab ära soovimatu kaalutõusu ning sellest tuleneva halva enesetunde.

2. Kui teed trenni, siis keskendu ühele konkreetsele lihasgrupile. Näiteks kui lähed jooksma, siis mõtle oma kõhulihaste peale ja hoia neid hästi pingul. Järgmisel päeval ei jõua sa ära imestada, kui valusad su kõhulihased tänu sellele lihtsale nipile on. Nii saad kaks kärbest ühe hoobiga!

3. Kui oled sõprade või perega, siis veedagi aega nendega. Pane oma nutitelefon ja sülearvuti kaugele ära ning suhtle oma lähedastega näost näkku. Ära mõtle samal ajal tööle või muudele kohustustele. Naudi seda hindamatut aega oma kõige kallimatega.

4. Vaata enda ümber ringi. Kas sa oled sel aastal tähele pannud oma kodulinnas ilutsevat jõulupuud? Kas sa märkasid hommikul oma lapse siirast õnnetunnet, kui ta leidis sussi seest päkapikkude toodud kingituse? Väikesed asjad toovadki meie ellu õnne ja rõõmu. Ära lase argipäeva toimetustel oma elu üle võimust võtta.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri