Tervislik eluviis on jõudmas massidesse? (2) 22 Mai

Kas oled märganud, et viimastel aastatel on regulaarne treenimine ja tervislik toitumine muutunud eestlaste hulgas üha levinumaks? Mina olen ja just sellel teemal tahaksin täna teiega oma mõtteid jagada.

Hiljuti panin tähele, et üha rohkem minu sõpru ja tuttavaid on hakanud sportima. Eriti Facebookis näen enda imestuseks üha tihedamini, kuidas näiteks mõni vana koolikaaslane, kes omal ajal küllaltki ebasportlike eluviisidega oli, läbib Tartu Maratoni või käib regulaarselt spordiklubis. Mul on selle üle tõeliselt hea meel!

Mis puudutab sporti, siis just rahvaspordiüritustel osalejate arv on tõusuteel. Selleaastasel Maijooksul osales koguni üle kaheteistkümne tuhande liikumisharrastaja, kusjuures nii suure arvu moodustavad vaid naissoost spordisõbrad.

Ka tervislik toitumine kipub olema levinud jututeemaks. Televiisoris köidavad vaatajaid kaaluteemalised saated ning internetis leidub miljoneid toitumisest kirjutatud artikleid. Mulle tundub, et kui varem olid populaarsed igasugused ekstreemsed dieedid, siis nüüd on inimesed hakanud pooldama nn toitumisfilosoofiaid (paleo, toortoitumine jmt).

Mulle kui tervislikust eluviisist blogijale tuleb mitmeid kirju, kus inimesed soovivad nõu tervisliku toitumise kohta. Paljud tunnevad end minu kirjutistes ära, eriti mis puudutab emotsionaalset söömist, kaalutemaatikat ja suhet toiduga. Ühelt poolt on see hirmutav, et nii paljudel inimestel, eriti naistel, on samasugused probleemid. Teiselt poolt on mul jällegi hea meel, et nad üritavad enda suhet toiduga parandada, süües sealjuures tervislikult ja tasakaalustatult.

Kokkuvõttes võib öelda, et tervislik eluviis on jõudmas massidesse. Võibolla on minu tähelepanek tingitud vaid sellest, et mina ja minu eas inimesed on lihtsalt vanemaks saanud – mõeldakse rohkem tervisele ja oma elukvaliteedi tõstmisele. Tänu internetile on seda väljaspoolt rohkem näha kui ei kunagi varem. Siiski ma loodan, et on teisigi, kes on märganud enda ümber liikumisharrastajate ning enda keha eest hoolt kandvate inimeste osakaalu suurenemist. Loodetavasti see trend jätkub!

Mis teie arvate?

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

loe ja kommenteeri