Viis põhjust, miks treening ära jätta 18 Dets

Kui tekib tunne, et trenni ei taha kohe üldse minna, on tavaliselt tegemist lihtsa motivatsioonipuudusega. Ka väited, et „mul pole aega“ või et „ma olen väsinud“ on pigem vabandused kui tõelised põhjused. Samas arvan mina, et mõnikord on targem planeeritud treening siiski ära jätta. Millal?

1.  Kui sa hakkad haigeks jääma.

Nohu, köha, valutav kurk ja palavik – parem higista see külmetus treeningsaali asemel voodis paksu teki all välja. Kui su immuunsüsteem on niigi nõrk, ei ole vaja õli tulle visata. Pealegi, kui teed haigena trenni, on tõenäosus suur, et paranemine võtab paari päeva asemel mitu nädalat aega. Ole mõistlik!

 

2.  Kui sul on vigastus.

Tean omast käest, et vigastusega elada ei ole lihtne. Hirm kaalutõusu ja treenituse kaotamise ees on suur – tahaks veelgi rohkem trenni vihtuda kui muidu. Samas on ju vigastus just märk sellest, et kehal on vaja puhkust. Parem võta treeningkoormust vähemaks ja ravi vigastus täielikult välja, et siis tervena jälle treeningutest rõõmu tunda.

 

3.  Kui sa pole saanud piisavalt magada.

Hea ja piisavalt pikk uni on minu meelest tervisliku eluviisi kõige tähtsam komponent. Kui teed trenni oma unetundide arvelt, oleks aeg prioriteedid üle vaadata! Kui mina pole saanud paar ööd hästi magada, jätan alati planeeritud treeningu vahele. Organismil pole sel hetkel lisastressi vaja.

 

4.  Kui su keha on igalt poolt kange.

Väike lihasvalu pärast karmi trenni on normaalne ja öeldakse ju isegi, et kerge aeroobne treening aitab kiiremini taastuda. Kui aga terve keha oleks nagu trammi alla jäänud, teen mina küll otsekohe ühe puhkepäeva. Muidu on oht ennast üle treenida, mis võib lõppeda väga kurvalt.

 

5.  Kui sa teed trenni vaid kalorite põletamiseks.

Kui sa ei tunne aktiivsest liigutamisest mitte mingit mõnu ja teed kõike hambad ristis ennast pidevalt sundides, oleks ehk mõistlikum paar trenni ära jätta. Küll siis ükskord tuleb tahe trenni teha tagasi. Usu mind, paari trennivaba päeva või nädalaga ei võta sa kohe mitu kilo juurde, kui sa just tunduvalt rohkem sööma ei hakka.

 

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.

 

loe ja kommenteeri