Lihtsalt võta 5kg alla (7) 20 Jaan

Apple5 kilo alla võtta võib tunduda raske, kuid tegelikult on see äärmiselt lihtne. Tegemist pole millegi muu kui lihtsa matemaatikaga. Kuidas?

Kilo keharasva vastab 7000 kalorile, järelikult viis kilo vastab 35 000 kalorile. Inimese keskmine päevane kaloritarbimine on vastavalt vanusele ja kehakaalule 1800-2500 kalorit. Et saada lahti viiest kilogrammist, on vaja nende kalorite tarbimine „kokku hoida“. Teine võimalus on täiendava treeninguga 35 000 kalorit „ära kulutada“. Treeningu puhul on muidugi oht, et näljatunne läheb suuremaks. Kui näljale järele anda, on tulemus tavaliselt vastupidine, kuigi enesetunne tänu treeningule paraneb. Kõige parem on toiduga saadavate kalorite hulga vähendamine ning täiendav treenimine.

5 lihtsat meetodit 5 kg mahavõtmiseks – vali endale sobivaim:

1. Vaheta saiake puuvilja vastu välja. Kui oled harjunud iga päev ühe saiakese sööma ning vahetad selle puuvilja, näiteks õuna vastu, võtad 4 kuu ja 3 nädalaga alla 5 kg.

2. Vaheta Caffé latte piimaga kohvi vastu. Kui oled harjunud jooma iga päev kaks Caffé lattet ning hakkad selle asemel jooma kaks tassi kohvi, millesse on pandud kaks supilusikat 2% piima, võtad 2,5 kuuga alla 5 kilogrammi.

3. Bussiga sõitmise asemel lähed jala. Selle asemel, et sõita iga päev tööle ja tagasi bussiga, mine kasvõi ainult kaks viimast kilomeetrit jala (2 kilomeetrit tööle + 2 kilomeetrit tagasi iga päev= kokku 4 kilomeetrit), ja Sa võtad 5 kilogrammi alla 4 kuuga.

4. Vaheta juust singi vastu. Kui oled nädalas harjunud tarbima 700 grammi 28% rasvasisaldusega juustu ning vahetad selle 400-grammise singi vastu, võtad 4 kuuga alla 5 kilogrammi.

5. Coca-Cola asemel hakka jooma vett. Kui oled harjunud jooma päevas 2 purki Coca-Colat ning vahetad selle vee või Cola-Lighti vastu, võtad 5 kilogrammi alla 4 kuu ja 1 nädalaga.

loe ja kommenteeri