Eduka kaalulanguse saladused 12 Veeb

Eduka kaalulanguse saladuseks ei ole imetabletid, joogid ega karm treening. Erinevad uuringud on näidanud, et selleks on üks imelihtne nõks, nimelt toidupäeviku pidamine, kuhu kirjutad üles kõik selle, mida päeva jooksul sööd. Eriti lihtne on tänapäeval täita online-toidupäevikut, mida pakub Kaaluabi.ee. Kõigest mõned klikid ning tead täpselt mitu kalorit oled toiduga saanud.

 

Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed, kes täidavad regulaarselt toidupäevikut, kaotavad rohkem kilosid ning suudavad saavutatud kaalu kauem hoida. Siit sulle teisigi põhjuseid, miks alustada toidupäeviku pidamisega:
 
  • Pannes kirja kõik toidud, mida sööme, on meil selge pilt tehtud valikutest.
  • Täidetud päevikust on võimalik analüüsida mida, millal ning miks me sööme.
  • Toitumise analüüsimine aitab mõõta tarbitud kalorite arvu, mille järgi saame teha muudatusi toitumises, muutes toidukoguseid või valides teisi toite.
 
Toidupäeviku täitmist alustades ära muuda koheselt oma toitumist, vaid söö esimesel nädalal harjumuspäraselt, kuid pane kõik kirja. Nii näed täpsemalt, millised on sinu nõrgad kohad; millised olukorrad tekitavad tervislikust toitumisest kõrvalekaldumisi ning mida peaksid edaspidi jälgima ja arvestama.
 
Toidupäevik võib olla suurepärane abimees, näidates ära tarbitud kalorite hulga, kuid seda üksnes juhul, kui sinna kõik täpselt ülesse märgitakse. Ära unusta kirja panemast ka kõige väiksemat kommi või küpsist, mille suhu pistad.
 
Kui see alus on olemas, näed täpselt, millele peaksid tähelepanu pöörama. Kas suudad näiteks tööpäeval oma kaloritehulka järgida, kuid nädalavahetusel läheb asi käest ära? Kas sööd süsivesikuid ja valke, kuid tervislikest rasvhapetest tuleb puudu? Oluline on ka mõelda, kas sööd üksnes näljatunde ajel või ka emotsionaalsetel põhjustel? Kas portsjonite suurust peaks vähendama? Kas sööd mõnel söögikorral liiga vähe ning järgmisel juba üle või jätad mõne söögikorra sootuks vahele?
 
Toidupäeviku täitmine aitab võrrelda enda harjumusi soovitatud tervislike harjumustega. Kõik on sunnitud ka ebameeldivale tõele näkku vaatama, kui me toidupäevikut täites võimalikult ausaks oleme jäänud.
 
Nähes menüüd must valgel kirjas, isegi kui nähtu meile ei meeldi, aitab teha toitumises korrektiive ning muuta elu kergemaks ja tervislikumaks. Täites toidupäevikut regulaarselt ning järgides soovitatud kalorinormi, imestad ka ise, kuhu need kilod küll kaovad.
 
loe ja kommenteeri