Kaalulanguse parim algus 15 Nov

Foto: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net

Otsus oma elu tervislikumaks muuta on kaalu langetamiseks parim algus. Kaalu langetamine ei ole aga kiire protsess, isegi kui erinevad reklaamid ning tabletid seda lubavad. See on raske töö, mille tõttu on eesmärgi saavutamine veelgi nauditavam. Ära lase vabandustel või takistustel oma eesmärgi saavutamist nurjata, vaid kasuta neid hoopis oma eesmärgini jõudmiseks.

Väikesed muudatused
Kaalulangetamisega alustades ei ole mõtet mõelda, et kas kõik või üldse mitte midagi. Kõige paremad ongi väikesed muudatused, mis kokku teevad suure muutuse. Ei ole tarvis mitte lemmikšokolaadist loobuda, vaid hoopis terve šokolaadi asemel ainult paar tükki võtta. Ja kui Coca-Cola on sinu nõrkus, siis ära loobu sellest täielikult, vaid hoia külmkapis vaid ühte pudelit, teisi säilita keldris. Nii jõuad mõelda, kas sa tõesti soovid seda juua enne keldrisse minekut. Sama on treeningutega. Ei tasu plaanida kohe alustada 5 korda nädalas treenimist. Määra esmalt kindlaks üks treeningupäev nädalas ning kui sellest on harjumus saanud, siis saad ka treeningute sagedust suurendada.

Tugi
Tugi on kaalulangetamise juures väga oluline. See ei tähenda, et keegi peaks su kõrval istuma ja iga suutäit lugema, kuid vähemalt et oleks õlg, mille najale toetudes oma raskusi kurta. Kõige lihtsam on tuge otsida perekonna ja sõprade hulgast. Kui see ei ole võimalik, proovi leida kedagi, kel on sarnane eesmärk ning toetage üksteist kas reaalselt või sageli piisab ka virtuaalsest toest.

Väikesed eesmärgid
Suured eesmärgid tunduvad sageli hirmutavad, kuid kui paned omale väikeseid vahe-eesmärke, aitavad need kogu aeg motivatsiooni hoida. Kui sinu lõppeesmärk on maha võtta 30 kilo, siis sea omale 5-kilosed vaheeesmärgid, kuni lõpuks oledki kokku 30 kilo kaotanud. Kui soovid hakata jooksma 10 kilomeetrit, alusta alguses lühemast distantsist või proovi 10 km läbi kõndida. Näiteks jookse esmalt vaid järgmise postini, siis järgmise majani, kõndides ülejäänud maa, kuni varsti suudadki joosta ka 10 km. Või kui oled harjunud iga lõunasöögi lõpetama magustoiduga, siis võid alustuseks ühel päeval nädalas söögijärgsest magustoidust loobuda.

Planeerimine
Kuigi planeerimine võib tunduda tüütu, on see väga tõhus viis alustada kehakaalu alandamisega. Kui planeerid oma söögikorra näiteks mõttes valmis, siis ei pea töölt koju jõudes hakkama mõtlema, mida süüa teha. Ka söögi ette valmis tegemine ja siis sügavkülmutamine aitab järgida tervislikke valikuid. Planeerimine toimib edukalt ka väljas söömise korral. Enne sööma minemist proovi mõelda, millised tervislikud valikud sul isu ärataksid ning kui jõuad restorani, kus on isuäratavad näksid laual või muud ahvatlused, on kergem neile vastu panna ning oma otsuse juurde jääda.

Allikas: ehow.com

loe ja kommenteeri