Kaota puhkusel kilosid 20 Jul

Foto: federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net

Foto: federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net

Kui igapäevane rutiin asendub puhkusega, vabade päevadega rannas, grilliõhtute ning pidustustega, on kerge senised harjumused ja treeningud kõrvale lükata. Mõne arvates on see mõnus, teistes tekitab stressi ning pettumust. Neile, kes soovivad nii puhata, olla perega kui jõuda ka oma igapäevast trenni teha, on olemas mõned head nipid.

Probleem: Tahad jooksma minna, kuid ei saa perekonnast nii kaua eemal viibida.
Lahendus: Minge koos jalutama, vähemalt 30 kuni 60 minutiks. Pikad jalutuskäigud aitavad vormi hoida ning säilitada keha vastupidavust. Samas on hea perekonnaga koos olla ja suhelda.

Probleem: Lapsed ei taha basseinist/merest välja tulla, kuid sulle ei meeldi ujuda.
Lahendus: Jookse vees 30 minutit. Proovi olla sügavas vees ning kasutada näiteks abivahendeid, mis aitavad veepinnal hoida, ise samal ajal vees „joostes“.

Probleem: Sa pole kunagi proovinud rannas joosta.
Lahendus: Alusta ettevaatlikult, lühikeste jooksuintervallidega, vaheldudes kõnniga. Pehme tasapind võib põhjustada venitust või vigastusi, sest lihased peavad töötama teisiti kui tasasel pinnal. Kui oled juba rohkem harjunud, suurenda vaikselt jooksuaja pikkust.

Probleem: Sa ei tunne, et sul on puhkus, kui pead sel ajal jooksma.
Lahendus: Muuda oma rutiine. Kui tavaliselt jooksed hommikul, mine selle asemel jooksma ilusal päikeseloojangul. Vali jooksmiseks rahulikud rannad, metsarajad või pargid, kui muidu tavaliselt kõnniteel jooksed.

Alllikas: www.expresssen.se

loe ja kommenteeri