Kas oled kaalulangetamiseks valmis? 20 Jul

Milline tobe küsimus, kuid me ei väsi kordamast: kaalu langetamine ei ole lühiajaline pingutus, vaid pikk ja paraku ka vaevaline protsess. Pole olemas maagilisi tablette, mida saaks õhtul sisse võtta, et hommikul ärgates avastada – olengi kümme protsenti kergem. Ka pidev dieediraamatute lugemine ei muud su rõivanumbreid väiksemaks.

Kuid sa kindlasti teadsid seda, eks? Me kõik teame! Ometigi vahetatakse pidevalt vana dieet uue vastu välja, hüpates ühest kaalulangetamise plaanist teise? Miks me oleme pidevalt kõige uuema dieedi otsinguil? Miks me pettume neis niivõrd kiiresti? Miks me loobume?

Vastus on lihtne: kaalus alla võtmiseks tuleb senist elukorraldust muuta. Sest nagu me anname enesele näiteks kolides, abielludes või lapsi kasvatades iseendile aega, et atra seada, nii tuleb seda teha ka kaalu langetades. Miks nii?

Kas tegu on kiiret ja tõhusat salenemist lubava reklaami varjatud mõjuga? Kas reklaampildid kõhnadest modellidest tekitavad meis tunde, et kaalujälgimine on imelihtne? Tegelikult ei ole see ju ometigi nii. Sest tegu on osava turundusnipiga. Kuid edukas võid olla ka sina: küsi vaid eneselt, kas oled valmis oma elustiili muutma.

Seejuures mitte hetkeks, vaid söömis- ning treeningharjumusi tuleb jäädavalt muuta. Kas oled valmis tervisliku elustiili kasuks otsustama ja ennast muutma? Näiteks oma suhtumisest toitu või söömisharjumustest. Ole avatud muutustele, reageerimaks sellele, mis töötab ja mis mitte.

Seega, enne kui otsustad, kuidas (kaalust alla võtta), küsi endalt, kas üldse (kaalust alla võtta). Sellest pole veel midagi katki, kui sa viimasele küsimusele eitavalt vastad. Põhjuseid mitte valmisolekuks võib olla mitmeid, kuid neid tuleb aktsepteerida ning õiget aega ootama jääda.

Aga – kui sa oled nõus tegema ükskõik mida, et kaalust alla võtta, ka oma elustiili salenemise eesmärgil revideerima, siis... anna minna! Sajaprotsendilise valmisoleku puhul ei saa sind enam miski takistada!

Allikas: mydailymoment.com

loe ja kommenteeri