Kas oled kaalulanguseks valmis? 14 Jaan

Uus aasta algas ning paljud on andnud omale lubaduse vabaneda üleliigsetest kilodest. Kuid enne veel, kui selle kõigega algust teed, tee endale selgeks, kas oled kaalulangetamiseks ka tegelikult valmis. Ilma põhjaliku analüüsita ning rutakalt alustades lõpetad õnnetu läbikukkumisega. Püsivaid tulemusi võid oodata alles siis, kui oled emotsionaalselt selleks valmis. Vasta ausalt järgmisele viiele küsimusele ning saad teada, kas oled kaalulanguseks ka tegelikult valmis.

1. Kas sinu jaoks on hea enesetunne kõige tähtsam?

Selleks, et kaalulangus oleks edukas, peavad füüsiline ning emotsionaalne heaolu olema sinu jaoks primaarsed. See ei tähenda, et peaksid teised isiklikud kohustused kõrvale heitma, vaid asetama
enese heaolu lihtsalt esikohale, leides iseenda jaoks piisavalt aega. Kui isiklikus elus on probleeme, proovi kõigepealt need lahendada, et elu oleks stabiilne ning saaksid keskenduda kaalulangetamisele.

2. Oled valmis oma elustiili muutma?

Kaalulanguse õnnestumiseks pead vanad harjumused asendama uutega. Sinu soov toituda tervislikult ning treenida regulaarselt suurendavad šansse pikaajalise edu saavutamiseks. Milliseid elustiili muutuseid oled valmis tegema? Kas oled valmis näiteks televiisori asendama trenniga? Omandades uusi harjumusi, mis toetavad head tervist ning enesetunnet, lood elustiili, mis toetab pikaajalist edu.

3. Otsiksid tuge?

Kaalulangetamine tundub mõnikord raske ja masendav, siis on vaja leida tuge väljaspoolt. Ole valmis otsima seda professionaalidelt, olgu selleks siis toitumisnõustaja või spordiklubi treener. Lisaks professionaalidele saavad olla toeks sarnase murega inimesed, näiteks Kaaluabi.ee blogis ja foorumis, sõbrad või perekond. Räägi neile nii oma edusammudest kui ka ebaõnnestumistest, siis saavad nad sind toetada eesmärgi poole edasi pürgimisel.

4. Kas oled valmis sügavamale enda sisse vaatama?

Kui kaalulangetamine ebaõnnestub hoolimata sinu parimast pingutusest, on ehk tulnud aeg vaadata sügamavale enda sisse. Mõne inimese jaoks pakuvad ülekilod kaitset ning toit omakorda mugavust. Vaatamata teadlikule soovile olla peenem, võib kaalulangetamine tekitada alateadlikku hirmu, mis saab hiljem takistuseks. Kui oled sama probleemi otsa korduvalt komistanud, peaksid otsima abi spetsialistilt, kes aitab välja selgitada sinu sees pesitseva probleemi põhjuse ning selle ka lahendada.

5. Oled valmis olema kannatlik ja järjekindel?

Püsiv kaalulangus võta aega. Aega võtab nii üleliigsetest kilodest aeglaselt vabanemine, kui ka enda vaimu vabastamine piiravatest tõekspidamistest ning mõtetest. Kui langetad kaalu liiga kiiresti, ei ole sinu eneseteadvusel aega muutuda ning vanad uskumused ja harjumused veavad sind hiljem taas enda rüppe tagasi. Ole valmis olema kannatlik ja järjekindel - muutused võtavad aega. Rahulikult uute tõekspidamiste ning mõtetega kohanedes tekib sihikindel veendumus ning siis ei takista enam miski sul oma eesmärki saavutamast.

Mis siis, kui sa ei tunne, et oled piisavalt valmis?

Lugedes läbi need viis küsimust ning tundes, et sa ei ole tegelikult selleks kõigeks valmis, ei ole sellest veel midagi. Anna endale õigus oodata ning läbi mõelda, mida peaksid tegema, et järgmisel korral juba valmis olla. Las eelnimetatud küsimused aitavad sul end ette valmistada. Põhjaliku keskendumise ja analüüsiga lood oma kaalulangusele tugeva aluse. Kui aeg on õige, tunned sisemist usku ja veendumust, mis aitavad sul oma eesmärki saavutada.

Allikas: http://caloriecount.about.com

loe ja kommenteeri