Kas sul on täiuslikult kaunis keha? 03 Okt

Foto: m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net

Foto: m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net

Kui soovid teada, kas sinu keha on täiuslikult kaunis, arvuta see välja. Naise täiusliku ilu valem on 0,7. Ehk ilu valem on lapselikult lihtne, leiab Uus-Meremaa antropoloog Barnaby Dixson. Dixson on uurinud, mis teeb naise meeste silmis atraktiivseks ning see pole ei isiksus, rinnaümbermõõt ega ka kehakaal. Selleks on hoopis vöökoha ja puusade suhe. Kui see suhe on 0,7, on naine meeste silmis atraktiivne, näitas Dixonsi uurimus.

Uuringu käigus näitas ta meestele erinevate naiste pilte, manipuleerides nende mõõtudega, muutes nii vöö-, rinna- kui ka puusaümbermõõtu. Kaamera registreeris täpselt meeste silmade liikumise. Kaamerapilt näitas, et pilk peatus kaua küll rindadel, kuid ilu hindamisel mängis rolli vaid vöö- ja puusaümbermõõdu suhe.

Dixons testis oma uurimuse tulemust ka tuntud kaunitaride nagu näiteks näitleja Jessica Alba, Marilyn Monroe, modellide Kate Mossi ja Alessandra Ambrosio peal ning kõikide nende vöö- ja puusaümbermõõdu suhe oli 0,7. Arvatavasti saadab 0,7 meestele biloogilise signaali, et naine on fertiilne ning sünnitab terveid lapsi, sõltumata naise suurusest, rääkis Barnaby Dixson ajalehele Daily Telegraph. Ehk kõik sõltub rasva jaotumisest kehal ning see on seotud fertiilsusega.

Meeste jaoks sarnane universaalne valem aga Dixsonil puudub, kuid ta leiab, et jõusaalis raskuste tõstmine siin erilist edumaad ei anna, sest bioloogiliselt eelistavad naised saledamaid, naiselikumaid mehi, sest nende arvates seostuvad need headuse ja hoolitsusega, kindlustades nii meeldivama kaaslase.
Arvuta ise:
Seisa püsti, mõõda oma vöökoht selle kõige saledamal kohal (ilma kõhtu sisse tõmbamata) ning puusad kõige laiemast kohast. Jaga vöökoha mõõt puusaümbermõõduga. Kas said tulemuseks 0,7? Palju õnne, sinu keha on meeste jaoks täiuslik!

Allikas: aftonbladet.se

loe ja kommenteeri