Kõige olulisem uusaastalubadus 03 Veeb

Uue aasta saabumine annab meile taas uue võimaluse kujundada tervislikku elustiili ja saada lahti liigsetest kilodest. Nüüd, kus kiire pühadeaeg on möödas, võid lõpuks ometi spordiklubiga liituda, hakata kaloreid lugema või jätta menüüst välja rasvased toidud. Lubaduste täitmiseks tuleb alustada kõige olulisemast - aseta ennast esikohale.

Aeg iseendale

Kui oled kohusetundlik inimene, kes on pühendunud teiste vajaduste rahuldamisele, või kui sinu elutempo hakkab sulle juba üle jõu käima, võib tunduda, et enese esikohale seadmine on võimatu. Ent püsiva kaalulangetamise juures on oma vajadustega arvestamine äärmiselt oluline. Kui soovid hakata ennast armastama, et lõpuks jõuda seatud eesmärgini, on kasulik leida igas päevas minutid iseenda jaoks.

Nende minutite käigus võib tegeleda enesesse süüvimise või mõne toreda tegevusega. Uusaastalubadused hakkavad realiseeruma siis, kui pühendad iga päev natuke aega oma vaimu toitmisele. Kui sa seda endale lubad, muutub püsiv kaalulangetamine käegakatsutavaks, sest sa muudad oma prioriteete ja hakkad enda eest hoolitsema.

Ütle endale jah

Iseendale meeldimiseks pole vaja muud, kui et mõelda selle peale, kuidas öelda muudele asjadele ei, selleks et öelda jah iseendale.

Kas oled valmis vastama „Ei, ma ei saa” sõbrale, kelle palve täitmine muudaks su niigi tegusa päeva veelgi tihedamaks?

Kas oled valmis vastama „Ei, praegu mitte” lapsele, kelle nõudmist ei ole vaja kohe täita?

Kas oled valmis ütlema „Ei” iseendale, kui vaatad liiga palju telekat või surfad mõttetult internetis?

Millele oled sa valmis ütlema „Ei” selle nimel, et elutempot aeglustada ja iseendasse süüvida?

Loo nimekiri tegevustest, mis sind rahustavad ja inspireerivad. Loe näiteks innustavat artiklit, kirjuta päevikut, mediteeri, tantsi lemmikmuusika järgi, maali, pane puslet kokku, tee käsitööd jne. Seejärel võta iga päev 15 minutit meelistegevuste harrastamiseks. See ei tähenda sugugi, et sa peaksid endale uusi kohustusi tekitama, et seejärel uuest kohustuslike tegevuste nimekirjast järjest asju maha tõmmata. See tähendab, et sinu elus peaks iga päev olema killuke rõõmu.

Vaimutoit

Kui pühendad aega oma vaimu toitmisele, arendad välja emotsionaalse oskuse end maha rahustada. Kui tead, kuidas ennast lohutada, suudad toime tulla stressiga, mis on sageli emotsionaalse söömise põhjustajaks. Niipea, kui suudad iseseisvalt rahuneda, pole sul enda lohutamiseks enam toitu vaja.

Iseenda jaoks aja leidmine ei tähenda, et oled kellegi teise kulul isekas. See tähendab, et sa saad aru, kui oluline on enda eest hoolt kanda. Seda tehes ei suurenda sa mitte üksnes iseenda jõuvarusid ja õnnetunnet, vaid sul on ka rohkem seda, mida teistele pakkuda.

Esialgu võid uue päevakava pärast tunda süümepiinu. Kui oled harjunud seadma teiste huve enda omadest kõrgemale, võid sa sisimas tunda, et ei ole väärt saama erilise kohtlemise osaliseks. Mõne aja möödudes aga süümepiinad taanduvad ja sa tajud õnnestavat vabadust, mis aitab tohutult kaasa su kaalulangetamispingutustele.

Edukad inimesed investeerivad alati iseendasse. Püsivalt kaalu langetada suutnud inimestel on üks ühine omadus: nad on oma vajadused tõstnud esikohale. Kui annad edaspidi tervise või heaoluga seotud lubadusi, siis lähtu sellest, et kõige tähtsam on leida aega iseendale. Seejärel muutub võimalikuks ka kõik muu.

Allikas: http://caloriecount.about.com

loe ja kommenteeri