Külmetusviirus võib põhjustada ülekaalu 28 Aug

Esimest korda on leitud Rootsis seos hariliku külmetusviiruse ja ülekaalu vahel. Rootsi Karolinska Instituudi teadlased koostöös USA Virginia ülikooli teadlastega on uurinud viirusevastaste antikehade esinemist 424 lapse ning 1611 täiskasvanu seas Stockholmis ja Uppsalas, kirjutab Svenska Dagbladet.

 

Nagu ka varasemad sarnased uuringud on näidanud, on ülekaalu tekkimise risk viirushaigetel kaks korda suurem kui neil, kelle tervis on korras. Esimest korda jälgiti ka viiruse paljunemist aja jooksul. Nendest uuringutest selgus, et 10-15 aasta jooksul on viirushaiguste esinemise hulk Stockholmis kahekordistunud; samal ajaperioodil on suurenenud ka linnaelanike ülekaalulisus.
 
Karolinska Instituudi molekulaarse meditsiini teadlane Catharina Lavebratt ütleb, et infektsioon paistab mõjuvat rasvkudedele organismis, mis muutuvad dünaamilisemaks ning aitavad rohkem rasva ladestada. Elustiili muutes on võimalik rasvkude vähendada.
 
Kui rasvkude on viirusest tingituna suurenenud, siis õnneks saab seda vähendada muutes toitumist või pöörates senisest rohkem rõhku treeningule. 
 
Allikas: http://svd.se
loe ja kommenteeri