Kuidas vabaneda seisma jäänud kilodest 07 Jun

Treenid korralikult, toitud hoolikalt, kuid ikka püsib kaaluseier paigal? Siit sulle viis tavalisemat kaalulõksu koos nõuannetega nende ületamiseks.

1. Sa sööd liiga palju

Suured taldrikud ning mitmed restoranikülastused muudavad raskeks toidu koguste ning sisu hindamise.

Lahenduseks on otseselt rusikareegel, mida kasuta abimehena nii hommikusöögi, lõuna kui ka õhtusöögi ajal. Kui treenid, on tähtis süüa rusikasuurune kogus süsivesikuid. Kui soovid süsivesikute kogust toidus vähendada, vaheta see välja rusikasuuruse koguse valku sisaldava toidu vastu. Lisa kõige juurde rusikasuurune kogus köögivilju, mida täienda pähklite, seemnete, õli või avokaadoga.

Kui see ei aita, proovi süüa väiksema taldriku pealt. Inimesed söövad silmadega ning suur, peaaegu tühi taldrik võib petta sinu täiskõhutunnet.

2. Sa sööd liiga harva

Me muutume väsinuks ja näljaseks, kui me pole tükk aega tarbinud midagi, mis aitaks kehal hoida energiatasakaalu. Me sööme seejärel ära suurema lõuna ning pärastlõunase kohvi ajaks tekib väsimus.

Proovi seda ennetada, süües lühikeste vahaegade järel väiksemaid portsjone - nii pääseme toidukoomast.

Heaks vahepalaks on lihtsad ja kiired toidud nagu keedetud muna, peotäis pähkleid, täisteravõileib singiga. Mikserda puuvilju maitsestamata jogurtiga või sega kohupiimaga. See hoiab veresuhkru taseme ühtlasena ning ka kehakaalu stabiilsena.

3. Sa sööd rohkem, sest treenid

Paljud, kes alustavad treeningutega, hakkavad seejärel rohkem sööma. Vabandades ennast nii: „Ma söön suurema lõuna, sest läheb pärast seda trenni.“

Ära planeeri oma trenne toidukordade järgi, vaid mõtle hoolikalt läbi treeningule eelnev toitumine Tühja kõhuga treenimine muudab sind nõrgaks, treeni parem 1-2 tundi pärast söömist ning söö midagi ka pärast treeningut.

Vahepala on hea valik treeningute ja söögikordade vahel, nii ei pea sa treenima tühja kõhuga.

4. Aega ei jagu

Lasteaeda, toidupoodi - õhtusöök jõuab kätte ehk selleks ajaks, kui viimasest toidukorrast on möödas juba seitse tundi. Pole siis ime, et poejärjekorras haarab käsi šokolaadi järele.

Keha vajab iga kolme tunni tagant uut energiat. Toidu abil saab keha moodustada lihaseid ning põletada rasva. Kaalulangetamiskatsed söögikorda vahele jättes muudavad tulemuse vastupidiseks. Selle asemel mõtle oma päev läbi. Millal muutud näljaseks? Kas hommikusöögi ja lõuna vahele jääb liiga pikk ajavahemik? Proovi muuta toitumine regulaarseks ja seda sõltumata nädalapäevast.

Kui sööd õhtusööki kell viis, vajab keha midagi ka enne magamaminekut. Söö siis midagi, mis ei muuda keha liiga erksaks. Hea valik on aeglased süsivesikud nagu keedetud muna või kodujuust.

5. Sul on kogu aeg magusaisu

Käid sageli külmkapi kallal ning mõtled, mille järgi sul on isu? Midagi nagu tahaks, kuid sa ei tea täpselt mida. Ehk šokolaadi?

Selle asemel peaksid kustutama hoopis janu. Magusaisu või näljatunne, kuigi oled hiljuti söönud, on hoopis janu märguandeks. Järgmisel korral, kui tunned isu, joo suur klaasitäis vett. Paljud inimesed tarbivad liiga vähe vedelikku ning tõlgendavad veepuudust  isu või näljana. Hea viis on juua iga toidukorra juurde vähemalt klaas vett, ka hommikusöögi kõrvale. Loobu magusatest jookidest ning ära asenda vett kohvi ja teega. Üks viga on juua treeningu ajal energiajooki, sest need sisaldavad sageli palju suhkrut ja peidetud kaloreid, mis võivad treeningu efektiivsusele just vastupidiselt mõjuda.

Allikas: http://amelia.se

loe ja kommenteeri