Plastmassist paksuks (1) 17 Mär

Jood samast plastikpudelist iga päev? See võib olla üks põhjustest, miks ülekilod kusagile kaduda ei taha. Üha rohkem saavad teadlased aru sellest, et teatud keemilised ühendid plastmassis, riietes ning konservipurkides võivad segada sinu loomulikku isu ning panna keha tootma rohkem rasvarakke.

Mõned nipid, kuidas vältida kõige hullemaid „keemilisi kaloreid“ enda ümber.

1. Loobu konservipurkidest

Selle asemel vali värske toit külmkapist või eelista klaaspurke. Teatud konservpurkide valmistamisel on kasutatud lakitud aineid, mis eraldavad toitu keemilist elementi bisfenool A.

2. Loobu sünteetilistest treeningrõivastest

Selle asemel vali ökoloogilised treeningrõivad. Mõned treeningrõivad on töödeldud antibakteriaalsete vahenditega nagu nanohõbe, mille puhul kahtlustatakse, et need võivad põhjustada hormoonhäireid. Ökoloogiliste rõivastega sellist riski ei eksisteeri.

3. Loobu ühekordsetest plastpudelitest

Selle asemel kasuta klaaspudeleid või tervislikust plastist pudeleid. Plastpudelid on hea valik siis, kui seal peal on kirjas 02, 04 või 05, sest need on valmistatud polümeeridest, mis ei aja hormoontasakaalu segamini. Roostevabast terasest siseseinaga pudelid või klaaspudelid on parim valik.

4. Loobu mikro-popkornist

Selle asemel vali potis tehtav popkorn. Mikrolaineahjus küpsetatava popkorni pakenditest on leitud kahjulikke aineid. Kindlam on kasutada tavalist kastrulit.

Allikas: http://iform.se

loe ja kommenteeri