Põleta rannas rasva 09 Jul

Nii nagu tali kunagi taeva ei jää, ei jää ka päikesepaiste ja rannailmad suvel tulemata. Isegi rannas puhates on võimalik muutuda saledamaks ja tugevamaks. Rannavõimlemine on mõnus kombinatsioon lõbust ja kasulikkusest, kuid see pole sugugi ainuke võimalus.

Treenimata ning ülekaalulistele inimestele on jalutamine väga hea treening, sest see ei koorma liigselt liigeseid, kõõluseid ning lihaseid. Jalutuskäigud rannaliival tugevdavad südant, liigeseid, põletavad rasva ning vähendavad stressi. Kuna rannas on maapind ebatasane, on jalutuskäik seda kasulikum.

Kui rannas on üleval võrkpallivõrk ja võtsid kaasa palli, siis tasub mängida rannavõrkpalli. Kui võrku pole, võib palli ka omavahel ringis toksida. Rannavolle on suurepärane vastupidavustreening ning põletab hästi kaloreid.

Või intervalltreening vees, mängides kahekesi või suurema rahvahulgaga meeskondlikult lendavat taldrikut. Määra mänguala ning väravad. Mängu eesmärk on püüda nii palju lendavaid taldrikuid kui võimalik väravaalades. Lendava taldriku püüdnud inimene ei või koos sellega liikuda, vaid ainult jalal keerutada ning taldriku järgmisele lennutada. Hea viis lihaste ja vastupidavuse treenimiseks, eriti kui mängite meeskonnas.

Suurepärane rannatreening on jooksmine, mis paneb nii kopsud kui südame suurepäraselt tööle, parandades ka vereringet, põletades rasva ning tugevdades lihaseid. Soovitav on joosta täitsa vee piiril, kus liiv on niiske. Kui tahad kaloripõletusele hoogu juurde anda, siis treeni intervallide kaupa.

Rannas pole võimalik kõrvale hiilida ujumisest, mis on sobilik treening kõikidele inimestele. Kasuta ära võimalust ujuda puhtas vees, sest lisaks treeningule on ujumine väga rahustav ja lõõgastav.

Randade lähedal on tavaliselt võimalik laenutada paate, kanuusid, vesijalgrattaid - need on suurepärased treeningvahendid, mis põletavad rasva ning treenivad lihaseid, mille olemasolust sul ehk aimugi polnud.

Vesi pakub võimalust täiendavaks koormuseks, kui lähed kaelani vette ning proovid seal joosta või jalutada. Tunnetad vaid ca 10% oma kehakaalust ning liigestele on see üksnes kergenduseks.

Allikas: http://www.topphalsa.se/

loe ja kommenteeri