Puhkuse järel vormi 24 Aug

Soovid vabaneda puhkuse ajal kogunenud kilodest ning taas vormi saada? Astu siis samm korraga ning ära sea endale väga kõrgeid eesmärke. Suvepuhkuste järel suureneb trennisaalide täituvus ning paljud soovivad alustada tervisliku eluviisiga. Sageli ei lähe aga nii nagu plaanitud, kusjuures üheks peamiseks põhjuseks on ebareaalsed eesmärgid ning soov teha kõike perfektselt, kirjutab aftonbladet.se.

 

Kui pidevalt käib võitlus toidu, trenni ja ajaga ning tunned end halvasti nende asjade pärast, mida sa ei tee, on targem asja teisest küljest vaadata. Ole pigem uhke selle üle, mida suudad teha, ning ära muretse selle pärast, mida ei jõua.
 
Paljud soovivad vormi saada, kuid neil ei ole ei jõudu ega soovi selle nimel isegi oma väikest sõrme liigutada. Enda sõnul puudub neil motivatsioon. Samal ajal saame aru, et me ei saa kogu aeg süüa kõike, mida tahame. Kolm kotti kartulikrõpse iga päev, kilo komme või igaõhtune pitsa ei mõju meie tervisele hästi, isegi kui meile see maitseks. Peame olema valmis leidma kõige selle vahel hea tasakaalu.
 
Miks motivatsioon kaob? Tegemist on suure muutusega sinu elus ning sa soovid näha kiirelt tulemusi, olles nii tubli kui võimalik. Olgu selleks uus tööülesanne, treeningutega alustamine või kaalu langetamine, sagedasemaks ebaõnnestumise põhjuseks on liiga suured nõudmised iseendale ning perfektsionism. Arvatakse, et kui kaotada kolme kuuga 20 kilo, muutud igatpidi õnnelikumaks. Ja kui kogu hingest pingutad, kuid ebaõnnestud, sest eesmärk ning ootused olid liiga suured, siis on see täiesti normaalne.
 
Ära proovi olla kogu aeg täiuslik, nii pettud vaid iseendas. Kiida ennast, sest oled õigel teel ning otsustad ise oma keha üle.
 
Sagedasemad tagasilöögid kaalulangetamisel:
 
  1. Kaalulangust ei ole võimalik täpselt ette planeerida ning kõik ei toimu kalendri järgi. Kui teed oma elustiilis muutuse, mõjutab see kogu sinu keha, kaalunumber on ainult kõrvalnähe. Iga organism reageerib erinevalt. Mõned võtavad kiiresti kaalust alla, teised aeglaselt - see on normaalne.
  2. Kaalulangetamine ei ole kerge. Isegi kui lubatakse, et nelja nädalaga on võimalik vabaneda 5 kilost, siis ei pruugi see iga inimese peal toimida. Keha on unikaalne, tegu ei ole robotiga, mida saab lihtsalt ümber programmeerida.
  3. Keskendu sellele, mida suudad kontrollida, ehk sellele, mida sööd ning kui palju treenid. 
 
loe ja kommenteeri