Puhkusekilod – ei aitäh! 25 Jul

Klaas veini või õlut igal õhtul, kohvipausid maasikatordiga, jahutavad jäätised rannas. Pole ime, et lisaks pruuniks muutnud nahale oleme puhkuselt kaasa saanud ka mõned lisakilod.

Suvepuhkus paneb aluse meie sügisesele tervisele ning meie organismi suutlikkusele haiguste ning stressiga toime tulla. Kasuta puhkust patareide laadimiseks ning tugevda immunsussüsteemi aktiivse puhkuse, päikese, treeningu ning tervisliku toiduga.

Söö tervislikult

Kasuta juhust suviste delikatesside nautimiseks. Lae oma keha antioksüdantide jt suviste toitainetega, mis muudavad sind erksaks ja terveks: lükopeen tomatitest, karatenoidid porganditest, C-vitamiin ja raud maasikatest, D-vitamiin kukeseentest, lõhest, heeringast.

Sea piirid

Pane maiustamisele piir, lubades endale süüa mitte rohkem kui 2 jäätist nädalas. Suur šokolaadijäätis võrdub korralikust lõunasöögist saadud kalorihulgaga. Tükk arbuusi, värsked marjad või puuviljad on aga sama maitsvad. Proovi näiteks puuviljavardaid jogurtiga.

Lae patareid täis

Väljas päikese käes viibides toodab meie nahk D-vitamiini. Kasuta suve oma D-vitamiini-varude täiendamiseks, et pimedatel talvekuudel tervena hakkama saaksid. D-vitamiinil on sinu tervise seisukohalt oluline roll, tugevdades immuunsussüsteemi ning võideldes sügismasenduse vastu. Päikesevõtmisega pea aga piiri, et sa end ära ei põletaks.

Liigu

Liikumine parandab enesetunnet. Liikudes kulutab keha kaloreid, mis võimaldab tarbida hiljem lisakaloreid klaasi veini või magustoidu näol. Treeningul on stressivastane mõju nii kehale kui hingele.

Kui paljud suvel treeningust puhkavad, siis kasuta võimalust hoopis parema vormi saavutamiseks. Naudi võimalust treenida väljas, teha pikki hommikusi jalutuskäike, minnes õhtul jalgrattaga sõitma, ujudes värskes õhus, jalutades mererannas või metsas.

Otsi võimalusi, kuidas tavapärastesse tegevustesse rohkem liikumist lisada, näiteks mine poodi jala; mine hommikul jalutama ning kõnni tagasiteel mööda kohvikust, kust saad osta hommikusöögiks värsket leiba - nii muudad hommikuse jalutuskäigu meeldivaks harjumuseks.

Joo vett

Kustuta janu hariliku veega. Puuviljad, marjad, aedviljad ning maitseained vette lisatuna annavad kraaniveele mõnusa maitse. Proovi erinevaid variante ning leia oma lemmik.

Kui muretsed selle pärast, et lapsed ei söö puhkuse ajal korralikult, siis tee neile ahvatlevaid vahepalasid nagu puuviljasalat, pannkoogid värskete marjade ja kohupiimaga, marjasmuutid maitsestamata jogurtiga. Kui siis lõuna- või õhtusöök jäetakse pooleli, on nad vajalikud aineid juba varasemalt kätte saanud.

Allikas: http://gp.se

loe ja kommenteeri