Pulmadeks saledaks - üheksateist nõuannet 31 Mär

Naise jaoks ei ole olemas tõhusamat kaalulangetamise motivaatorit, kui seda on kihlasõrmus, pulmakleit, pulmapildid ja mesinädalad! Sa paned selle imelise sündmuse ettevalmistusse tohutul hulgal raha ning seisad kogu tseremoonia vältel tagumikuga .... tähendab, seljaga ... kümnete, võib olla isegi sadade külaliste poole. Kes tahaks sel erilisel päeval, mil juhtub nii palju imelisi asju, tunda muret oma kehakumeruste pärast?

Siin on Sulle 19 nõuannet, kuidas oma pulmapäeval ja pärst sedagi sale ja trimmis välja näha.

1. Jälgi, mida sööd. See tähendab kõike – alates lusikatäiest pulmapeo menüüsse valitud supist kuni väikeste ampsudeni Su lemmikkoogist. Need "peidetud" kalorid võivad hõlpsasti kahe silma vahele jääda, kuid koguneda võib neid lõpuks omajagu.

2. Maitse targalt. Esimese nõuande jätkuks - kui tead, et pead lühikese aja jooksul maitsema erinevaid toite, võta ette väikesed portsjonid. Ühest-kahest suutäiest koogist või toitlustust pakkuva firma põhiroast peaks olema maitsmiseks täiesti piisav. Kui tead, et Sul tuleb ühe päeva jooksul maitsta erinevaid magustoite, siis kärbi õigele rajale tagasipöördumiseks paari järgmise päeva menüüs magusa osakaalu.

3. Söö hommikust. Hommikusöök, mida on väga lihtne valmistada, paneb aluse kogu päevale. Söö oma ainevahetuse käivitamiseks üks tervislik hommikusöök, sest hommikusöögiga kaasneb ka suurem tõenäosus, et teed kogu ülejäänud päeva vältel tervislikke valikuid, näiteks tellid „mõistliku“ lõunasöögi ja põikad pärast tööd spordiklubist läbi.

4. Kehaline vorm prioriteediks. Oluline on meeles pidada, et toit on vaid üks pool sellest võrrandist, millest sõltub, kas kehakaal kahaneb või kasvab. Kehaline aktiivsus on täpselt sama oluline. Ära jäta treenimist unarusse. Kui Sa tõepoolest soovid mõnest kilost vabaneda, peaksid püüdma varasemast rohkem treenida, eriti sel perioodil, mil proovid kõiki neid rikkalikke ja maitsvaid toite tulevasest pulmamenüüst.

5. Suhtu oma treeningutesse kui kokkulepetesse. Sa ei jätaks ju minemata tordimaitsmisele või kleidiproovile? Pane treeningute ajad oma kalendrisse kirja, nii et Su muud kohustused ei satuks nendega samale ajale.

6. Hangi tuge. Ilma kõrvalise toeta võib olla väga raske kindlat meelt säilitada, et oma eesmärkide ees vastutust kanda. Parim viis toetust hankida on rääkida kellelegi oma kaalu- ja vormieesmärkidest ning paluda toetust.

7. Piira alkoholitarbimist. Alkohol eemaldab piirid, mistõttu on suurem tõenäosus, et unustad oma toitumisplaani ja sööd rohkem kui peaks. Lisaks sisaldab alkohol üsna palju kaloreid. Parem oleks, kui suudaksid lõõgastuda ja stressi maandada ilma alkoholita.

8. Vali pulmaeelseteks pidustusteks „tervislikud“ kohad. Pulmade lähenedes toimub ohtrasti „kingitalguid“, pidusid ja väljasõite. Kui Sul on võimalik nende toimumise osas sõna sekka öelda, vali mõni tervisliku menüüga restoran, kus tead, et pakutakse äärmustesse laskumata maitsvaid ja toitvaid roogasid.

9. Maga piisavalt. Su pea ja kalender on ilmselt servast-servani täis kõike, mida peab veel tegema, kuid kas päevakavva mahub ka piisavalt und? Parem oleks. Vähene magamine võib Su pingutustele takistuseks osutuda, sest sellega kaasnevad üleliigsed isud ning halvad valikud. Katsu luua regulaarne magamisgraafik – sea sihiks 7-8 tundi öö jooksul, sh nädalavahetustel.

10. Ära tee sääsest elevanti. Päevast kalorite hulka on lihtne ületada, tundes end läbikukkununa, kuid pea meeles, et Su edusammude nurjamiseks kulub palju enam kui üks päev liigsöömist. Lepi oma libastumistega, õpi neist ja liigu edasi.

11. Väldi moedieete. Inimesed, kes püüavad meeleheitlikult kiiresti kaalust alla võtta, pöörduvad sageli küsitavate meetmete poole. Ole moedieetide osas valvel ning ära lange ka vormiparandamistrikkide küüsi. Kuidas neid ära tunda? Nende „liiga hea, et olla tõsi“ väidete järgi. Moedieedid ei toimi ning nende tulemused on lühiajalised. Selle asemel, et riskida seesuguste lähenemistega jää lihtsate, tervislike ja teada-toimivate harjumuste juurde, nagu need siin nimekirjas.

12. Säilita aktiivne elustiil. Pea meeles, et kiired asjatoimetused, nagu pulmade planeerimine, ei asenda päriselt treenimist. Ära aja toimekust segamini treeninguga. Mida rohkem kehalist aktiivsust oma päeva lisada saad, seda parem Sulle.

13. Hoia hädaabi-suupiste käeulatuses. Hoia autos, käekotis või lauasahtlis tagavaraks midagi tervislikku ja kaasaskantavat, mis aitaks Sul isusid rahuldada ning takistaks Sind liiale minemast kõikvõimalike „valede“ toitudega. See on mõistlik, kui oled näljasena tööpostil ning küpsised näivad ahvatlevad, või oled kogu päeva väljas ning näed säravaid kiirtoidusöögikohtade silte Sind kutsuvalt tervitamas.

14. Ära lase näljal liiga suureks minna. Nälg ei tule kallale, kui tagad aruka näksimise ja tasakaalustatud toidukordade abiga oma organismi „kütusevarudele“ korraliku tagavara. Teisalt, kui sööd liiga vähe, tekib tohutu söögiisu, mida on praktiliselt võimatu ignoreerida. Mõtle oma päev korralikult läbi ning hoia näljatunne eemal. Kanna suupisteid endaga kaasas, hoia tervislikud valikud käeulatuses ning ära kunagi ole korraga kauem söömata kui neli tundi.

15. Ohja stressi. Missugune tulevane pruut ei muretseks detailide, planeerimise või kas või kleidi istuvuse pärast? Elu ei jää seisma ainuüksi seetõttu, et Sinul käivad pulmaettevalmistused. Kogu asjaga kaasnev stress võib oluliselt mõjutada Sinu vaimset tervist ja vöökohta. Ei ole saladus, et krooniline stress mõjutab negatiivselt Sinu kehakaalu, eriti kui Sul on kalduvus emotsionaalsele söömisele. Jälgi, et Su päeva sisse mahuks alati veidi puhkust ja lõõgastumist, olgu see siis minutiline hingamisharjutus või mõni lisaminut sooja duši all. Loomulikult on treening suurepärane stressileevendaja, aidates ühtlasi kaasa ka kaalueesmärgi saavutamisele.

16. Joo vett. Hiljutised uurimused on näidanud, et kui inimesed joovad päeva jooksul rohkem vett, tarbivad nad kokkuvõttes vähem kaloreid. Ühest teisest uurimusest selgus aga, et igale toidukorrale eelnev veejoomine suurendab langetatud kilode hulka. Vesi ja veerikkad toidud tagavad täiskõhutunde pikemaks ajaks. Hoia pidudel veeklaas käepärast, rüüpa suutäite vahele mõni sõõm ning täida ülesöömise vältimiseks oma päevane veenorm.

17. Alusta päeva treeninguga. Suurema tõenäosusega treenivad regulaarselt need inimesed, kelle päev algab treeninguga, võrreldes nendega, kelle sportlik tegevus jääb päeva teise poolde. Ennelõunased treeninguid tasub eelistada ka seepärast, et need on ilmselt parimaks võimaluseks mahutada sport päevaplaanidesse, enne kui muud asjad vahele tulevad. Pealegi, kui treenid varem, varitseb hiljem väiksem ülesöömise oht.

18. Aeglusta tempot. Naudi toitu ja söömist. Nii sööd vähem, tunned rahuldust ning märkad märke lähenevast näljast enne, kui on liiga hilja.

19. Keskendu auhinnale. Mõtle oma eesmärkidele enne järgmist ampsu või enne, kui spordiklubisse mineku asemel voodisse suundud. Eesmärkide täitmine nõuab pingutust, mis võib nii mõnigi kord raske olla. Küsi endalt enne tegutsemist: „Kas see aitab mul saavutada pulmapäevaks seatud eesmärgi?“ Kui vastus on eitav, tee teistsugune otsus. Ära unusta, et SINA ISE kontrollid oma elu ja valikuid.

Allikas: http://www.sparkpeople.com

 

loe ja kommenteeri