Raskused teel kergema eluni 27 Mär

Foto: www.fotoakuten.se

Foto: www.fotoakuten.se

Iga uue asja poole püüdlemisel on oluline seada reaalseid eesmärke. Mõtle, mida Sa tegelikult soovid. Näiteks kui soovid kaalus alla võtta, peaksid keskenduma oma soovkaalule. Kui palju sooviksid tegelikult kaaluda? Mõtle reaalselt ning püstita teostatavad eesmärgid, sest oma eesmärke on alati võimalik korrigeerida. Et oleks lihtsam, võid teele püstitada väiksemad ning kergemini saavutatavad vaheeesmärgid, mis ometi on kõik suunatud lõppeesmärgini jõudmiseks. Kui oled vaheeesmärgini jõudnud, kiida end ning tähista seda.

Eesmärgi seadmine on küll lihtne, kuid kas oled ikka tõeliselt motiveeritud püstitatud eesmärki saavutama? Üks asi on soov, teine asi on selleni jõudmine. Oluline on mõelda läbi, kuidas seda saavutada, küsi kogenutelt abi ning võta seda ka vastu ning kasuta, et oma eesmärgini jõuda. Jalgrattaid on maailm täis, neid ei ole vaja enam uuesti leiutada. Sellele kulutatud aja asemel on targem eesmärgile pühenduda.

Oluline on mitte proovida muuta kõike korraga, vaid alustada väikestest muutustest, sest siis on oht libastuda väiksem. Näiteks kui sa ei ole harjunud hommikusööki sööma ning ka päevane toitumine ei ole tervislik, ära proovi alustada uuest päevast uut elu. Pigem proovi alguses õppida hommikusööki sööma, sest see on päeva olulisim toidukord. Kui see harjumus on kinnitunud, vaata üle oma ülejäänud toitumine, kas sinu toit sisaldab piisavas koguses valke-rasvu-süsivesikuid ning mida peaksid tegema, et vajalikud ained omastada. Kõige lihtsam seda teha on täita toidupäevikut, mis toob tõe päevavalgele, pane kirja ka söögiajad, söögiga tekkinud tunded, mis võib hiljem olla abiks meeleolude selgitamisel, mis võivad olla põhjustatud toidust. Kui oled teadlik toiduga tekkinud tunnetest, on lihtsam ka harjumusi muuta.

Tähtis eesmärgini jõudmisel on ka ausus iseenda vastu. Kas soovid kaalu langetada enda pärast või teed seda näiteks kellelegi meeldimiseks? Kui iseenda vastu aus ei ole, on raske ka soovitud eesmärke saavutada. Sa petad vaid ennast, kui jätad osad söögid-joogid toidupäevikusse kirjutamata või paned kirja pikema trenniaja kui treening tegelikult kestis. Eksida, süües rohkem või vähem treenides on normaalne, kuid peamine on seda endale tunnistada. Ainult nii on võimalik uuesti alustada. Kui tõesti sõid tahvli šokolaadi, siis pane see ka ausalt kirja.

Igal teel tuleb alati ette takistusi ja ahvatlusi, neid võib tulla ka mitmeid järjest. Eksida on inimlik ning enamik meist seda ka teeb. Eksida on isegi kasulik, et oma eksimustest õppida. Järgmine kord oskad teisiti käituda, et sama eksimust vältida. Sa ei ole seni ebaõnnestunud, kuni ei ole kõigest loobunud ning oma pikaajalise eesmärgi poole enam ei püüdle. Püstita endale reaalne eesmärk, õpi oma eksimustest ning ära õiges suunas rühkimisest loobu, siis on edu garanteeritud.

loe ja kommenteeri