Saledad naised näivad meeste jaoks paksud (2) 17 Jaan

Kui mõtlete, miks mehed nii enesekindlad on, siis Taanis avaldatud uuring ütleb, et siin pole midagi imestada. Nimelt tundub meestele, et nende kaaslane on paksem, kui ta tegelikult on, ning üllatus-üllatus, ennast näevad nad saledamana kui tegelikkuses, kirjutab TT.se.

Olenemata mehe tegelikkust kehakaalust, alahindavad nad tavaliselt oma kaalunumbrit. Oma kaaslase puhul hindavad nad tema kaalunäitu aga tegelikust kõrgemaks, kirjutab uuringu autoriks olnud sotsiooloog Vibeke Tornhöj Christensen.

Nagu sellest veel vähe pole, tundub ka naistele, et nende kaaslased on saledamad, kui nad tegelikult on. Uuringu eesmärgiks oli hinnata tunnetuslikku kehakaalu, mistõttu paluti osalejatel hinnata, kas nad peavad ennast alakaaluliseks, normaalkaaluliseks, kerges ülekaalus olevaks, ülekaaluliseks või rasvunuks. Pikkust ja kehakaalu puudutanud küsimustele vastas kokku 859 naist ning 160 meest.

Mõlemale soole oli omane, et ülekaaluliste vastajate puhul nähti nii enda kui oma partneri kehakaalu tegelikust madalamana. Alakaalulised või normaalkaalus naised pidasid end sagedamini tegelikkusest suuremaks.

loe ja kommenteeri